Reply

Re: Hur man kontrollerar problem på switchen?

Hur man kontrollerar problem på switchen?

Jag skulle vilja veta hur man kontrollerar sin switch för att se om den har problem. Jag felsöker ett företags Gmail-problem, och tror att det är ett eventuellt problem i nätverket. Jag har ett enkelt nätverk och switchen är näst på tur för att kontrolleras. Någon feedback skulle uppskattas. Tack.

Message 1 of 2
ChristineT
Admin

Re: Hur man kontrollerar problem på switchen?

För de flesta enkla nätverken uppfyller switcharna en grundläggande funktion att vidarebefordra till alla anslutna enheter. De är därför vanligtvis inte problemet när något plötsligt slutar fungera. Men här är stegen att gå igenom:

Aktivetsindikatorer. Dessa bör mer eller mindre blinka regelbundet och mestadels för alla portar som har kablar anslutna till en aktiv enhet i den andra änden av kabeln. Om switchen har ett hårdvaru-problem eller programfel, kommer dessa vara första indikatorn på ett problem. Att de inte blinkar kan bero på bland annat: 1. Portaktivetslampor är avstängda... de flesta switcharna stöder ett läge för att inaktivera blinkningar. 2. En specifik port har en enhet som är avstängd, eller dess LAN-port är avstängd, eller så finns det en bakkabel/kontakt... enklaste sättet att kontrollera: byt kablen i en ""mörk"" port med en kabel i en fungerande port. Om problemet följer med kabeln, så ligger problemet hos kabeln eller kabelns andra ände.

Om du har switchproblem, byt ut enheter selektivt och se om problemet förändras. Om du inte har en extra switch, anslut din klientenhet direkt till någon som du vet fungerar. Den vanligaste utgångspunkten är att ansluta din management-klient (eller bara din mest tillförlitliga enhet med en webbläsare) direkt till din routers LAN-port. Om du kan ansluta till resurserna på internet kan du börja flytta den klienten till olika punkter i ditt nätverk tills det slutar fungera, och det kommer hjälpa dig hitta den blockerade anslutningen. Om inget fungerar även när du är ansluten direkt till routerns LAN-anslutning ligger problemet hos din klient, din router eller ditt internet.

Med allt detta sagt är det svårt att veta om du har VLAN, Layer 3-switchar och andra aktiva säkerhetsenheter i ditt nätverk som kan blockera trafik i mer komplicerade LAN-miljöer. En fabriksåterställning kan vara ett rimligt steg för att eliminera problem med ditt nätverk, men vi skulle behöva veta switchen, för att mer specifikt kunna gå igenom dessa steg eller lösa problemen i ett mer komplicerat nätverk.

En bra tumregel är att om vissa saker fungerar, men andra inte i ett enkelt nätverk, är det nästan aldrig switcharna.. switchar tenderar att ha allt eller inget-fel.

Message 2 of 2
Discussion stats
  • 1 reply
  • 2107 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation