Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

CM500 isn't talking to ASUS RT-AC68R but works with PC

z_zk_z
Follower

CM500 isn't talking to ASUS RT-AC68R but works with PC

Got a Netgear CM500 installed with Xfinity, it works when connected to my Windows PC and I can access internet (all green LEDs).  I get no Internet access when I connect my ASUS RT-AC68R to it (CM500 is connected to ASUS's Internet/WAN port).  What settings should I have on my ASUS Router? I know the CM500 has no DHCP server.  I have selected Auto IP for the ASUS but how will it get the WAN IP information?  Any help is greatly appricated...

Message 1 of 2
antinode
Guru

Re: CM500 isn't talking to ASUS RT-AC68R but works with PC

> [...] I can access internet (all green LEDs). [...]

 

   That would seem to absolve the CM500 of blame.

 

> [...] What settings should I have on my ASUS Router? [...]

 

   You came to a Netgear forum to ask that question?

 

> [...] how will it get the WAN IP information? [...]

 

   Presumably, it'd get it the same way that your (happy) "my Windows
PC" got its.  My guess: DHCP from your ISP.

 

> [...] I know the CM500 has no DHCP server. [...]

 

   True, but it seems to provide a good connection to your ISP, and
_they_ have one.

 

> [...] Any help is greatly appricated...


   You might find some relevant information in a widely neglected
resource:

 

      https://en.wikipedia.org/wiki/RTFM

 

In this case, that'd be the documentation for the router.

 

   It might help if you shut down the CM500 and your router, then
started the CM500, and, when the CM500 looked happy, your router.

Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 514 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi 770 Series