Reply

CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

nosamason
Tutor

CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

I have had this cable modem since July and it was working without any issues until a couple days ago. It seems like it will not "boot" up after powering it on. All of the lights, except for the ethernet light, flash rapidly when I turn it on. I have tried powering it off for a few minutes and turning it back on, holding the reset button while it is on for 30 seconds, and I have tried with the coaxial cable connected and disconnected. I also connected a computer directly to the modem to try to navigate to the dashboard (192.168.100.1), but my computer doesn't even recognize that it's plugged into the modem (which makes me believe it's a hardware issue).

 

Here's a video showing the lights flashing. https://www.youtube.com/watch?v=rLdvgEQA7R4

 

I called support for an RMA, but they didn't think it's a hardware issue, and they wanted me to purchase extended support to determine if it's eligible for replacement. I told them I would call them back.

 

Do I have any other options? I think it's kind of ridiculous that I would need to pay for extended support in order to get this RMA'd.

Model: CM1000-1AZNAS|Ultra-High Speed Cable Modem—DOCSIS® 3.1 Ready
Message 1 of 16
FURRYe38
Guru

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Contact a forum moderator to help you out. Seems like a hard ware problem.

Try a different power adapter with same voltate and amps to see.

@vkdelta 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.223/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 2 of 16
FURRYe38
Guru

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Voltage. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.223/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 3 of 16
nosamason
Tutor

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

I tried a different power adapter, and unfortunately that didn't work. Good suggestion, though.

Message 4 of 16
FURRYe38
Guru

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Sounds like the modem went bad. Smiley Frustrated

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.223/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 5 of 16
nosamason
Tutor

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

What the best way to get in touch with a moderator? The user you linked hasn't been online for 10 days.

Message 6 of 16
FURRYe38
Guru

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

You can try @Blanca_O @Christian_R or @DarrenM 

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.223/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 7 of 16
Blanca_O
NETGEAR Moderator

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Hi @nosamason

 

I have sent you a message. Please check your inbox.

 

Regards,
Blanca
Community Team

Message 8 of 16
csrouse
Aspirant

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Just came home this evening to mine doing the same exact thing. Have tried everything to no avail. What a piece of junk.
Message 9 of 16
FURRYe38
Guru

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

So contact NG support. 


@csrouse wrote:
Just came home this evening to mine doing the same exact thing. Have tried everything to no avail. What a piece of junk.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.223/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 10 of 16
Mrjones24
Aspirant

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Mine too. Been working great for 6 months. Woke up this morning to the same issue as everyone else.
Message 11 of 16
FURRYe38
Guru

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Please post a copy and paste of the modems connection status page.
Have the ISP check the signal and line quality UP to the modem. Be sure the ISP provisions the modem correctly.
Be sure there are no coax cable line splitters in the between the modem and ISP service box. 
Be sure your using good quality RG6 coax cable up to the modem. 
Be sure to power OFF the modem for 1 minute them back ON.
https://community.netgear.com/t5/Cable-Modems-Routers/General-info-and-Troubleshooting-for-Cable-Mod...


@Mrjones24 wrote:
Mine too. Been working great for 6 months. Woke up this morning to the same issue as everyone else.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.223/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 12 of 16
Mrjones24
Aspirant

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Can’t access modem connectivity page. It won’t connect to it.
ISP already checked everything else and said it’s the modem. Tried one of theirs and it worked. Definitely a hardware issue.
Message 13 of 16
FURRYe38
Guru

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Probably is then. You'll need to contact NG support to see what your options are. Good Luck. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.223/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 14 of 16
Johnnyringo
Aspirant

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

Same issue as everyone here. What has been the resolution (if any)?
Message 15 of 16
nosamason
Tutor

Re: CM1000v2 Will not boot - all lights flashing rapidly

No fix other than getting a new modem.

Message 16 of 16
Top Contributors
Discussion stats
  • 15 replies
  • 1052 views
  • 2 kudos
  • 6 in conversation
Announcements