Reply
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Why are you asking? Do you have a fix to the link aggregation problem?

Model: CM1200|Nighthawk Multi-Gig Speed Cable Modem
Message 101 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Yeah, no offense, I know you're just trying to potentially help, unless you got a fix what's the point? A lot of us have already given out information like this tons of time to no avail. If you've got a fix I'll spare the 3 minutes to gather that information; otherwise, you just passing this along to Netgear isn't going to do anything. We've all heard that response in here before. Sorry for being salty, but every single one of us in here put down the money to buy the most expensive Netgear modem for a reason and that sole purpose doesn't work.
Message 102 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

They won't bother giving us solution, they rather bait more people in than fix it. My guess is they will drop a wifi 6e revision and screw over early adopters.
Message 103 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Yeah, I’ve already decided these are my last two Netgear products.
Model: CM1200|Nighthawk Multi-Gig Speed Cable Modem
Message 104 of 151
Highlighted
Guide

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

I noticed that my router updated to firmware version 3.2.16.6 this morning, but I have not seen any documentation on reported changes yet. I wonder if any of those who are experiencing/testing the LAG issue have seen whether this version of firmware fixes the problem?

Message 105 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Please post about that in the Orbi AX forum. This thread is for the CM1200 modem slowdowns with LAG is enabled. 

Thank you. 


@donawalt wrote:

I noticed that my router updated to firmware version 3.2.16.6 this morning, but I have not seen any documentation on reported changes yet. I wonder if any of those who are experiencing/testing the LAG issue have seen whether this version of firmware fixes the problem?


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 106 of 151
Highlighted
Guide

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Yep sorry @FURRYe38 I was in the wrong place when I posted - in fact I didn't know where my post wentuntil now LOL. I immediately posted it over there...

Message 107 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Smiley Wink


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 108 of 151
Highlighted
Guide

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Has anyone trying to get link aggregation working tried with the recent firmware version 3.2.16.6?

Message 109 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Is the version of FW your seeing on the modems web page? 


@donawalt wrote:

Has anyone trying to get link aggregation working tried with the recent firmware version 3.2.16.6?


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 110 of 151
Highlighted
Guide

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

At the top right of orbilogin.com. I have not tried LAG yet, I am waiting to see if it has stopped degrading with others who reported it on this thread.

Message 111 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

No, thats not the FW or modems web page for the CM1200. Thats the Orbi FW.

You need to log into the modems web page at 192.168.100.1 to find the modems FW version. Not all users have a Orbi system connected to the CM1200 modem. 

 


@donawalt wrote:

At the top right of orbilogin.com. I have not tried LAG yet, I am waiting to see if it has stopped degrading with others who reported it on this thread.


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 112 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

No improvement after initial firmware upgrade however a few days ago a update was pushed to my router rbk852 and so far I have been seeing stable speeds via LAG 1200down 42up. I'll run another test tonight to double check.
Message 113 of 151
Highlighted
Guide

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation


@FURRYe38 wrote:

No, thats not the FW or modems web page for the CM1200. Thats the Orbi FW.

You need to log into the modems web page at 192.168.100.1 to find the modems FW version. Not all users have a Orbi system connected to the CM1200 modem. 

 


@donawalt wrote:

At the top right of orbilogin.com. I have not tried LAG yet, I am waiting to see if it has stopped degrading with others who reported it on this thread.


 


Oh I know that. I was thinking a new router firmware update might have helped, since it is the modem and router working together to make LAG work? Or is it known to be a modem issue and I missed that?

Message 114 of 151
Highlighted
Guide

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation


@DirtyPatriot wrote:
No improvement after initial firmware upgrade however a few days ago a update was pushed to my router rbk852 and so far I have been seeing stable speeds via LAG 1200down 42up. I'll run another test tonight to double check.

Awesome , please keep us posted @DirtyPatriot !

Message 115 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

The LAG issue was with the modem only, didn't matter what router is connected. Thus we ask about FW about the modem and not router FW. IF there are any udpates to the modem FW, then this is what should be posted. 

 

 


@donawalt wrote:

@FURRYe38 wrote:

No, thats not the FW or modems web page for the CM1200. Thats the Orbi FW.

You need to log into the modems web page at 192.168.100.1 to find the modems FW version. Not all users have a Orbi system connected to the CM1200 modem. 

 


@donawalt wrote:

At the top right of orbilogin.com. I have not tried LAG yet, I am waiting to see if it has stopped degrading with others who reported it on this thread.


 


Oh I know that. I was thinking a new router firmware update might have helped, since it is the modem and router working together to make LAG work? Or is it known to be a modem issue and I missed that?


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 116 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

What FW is loaded on the CM1200 modem?


@DirtyPatriot wrote:
No improvement after initial firmware upgrade however a few days ago a update was pushed to my router rbk852 and so far I have been seeing stable speeds via LAG 1200down 42up. I'll run another test tonight to double check.

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 117 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

This is what is loaded on mine:

Screen Shot 2020-08-17 at 11.55.10 AM.png


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 118 of 151
Highlighted
Guide

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

FWIW @FURRYe38 I don't have LAG set up, but my CM1200 is on 1.02.02.

Screen Shot 2020-08-17 at 3.09.08 PM.png

Message 119 of 151
Highlighted
Luminary

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

FYI:  The CM1200 firmware has been updated from V1.02.02 to V2.02.05 by Comcast (see this thread), which may assist with the reported link aggregation problems.

Model: CM1200|Nighthawk Multi-Gig Speed Cable Modem, RAX120|Nighthawk AX12 12-Stream WiFi Router
Message 120 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Firmware V2.02.05 appears to fix the issue. I've had link aggregation set up for about 16 hours now and no issues. Previously the speed would have reduced after 2-3 hours. 

Cm1200>RAX120

Message 121 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Please report your findings in another day or two...


@AdeptMaven wrote:

Firmware V2.02.05 appears to fix the issue. I've had link aggregation set up for about 16 hours now and no issues. Previously the speed would have reduced after 2-3 hours. 

Cm1200>RAX120


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 122 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

I've been stable for 5 days now. Have been running speed tests every evening. Still pulling 1200down 42up. I am considering this issue finally resolved. Crazy it took a year but grateful nonetheless.
Message 123 of 151
Highlighted
Aspirant

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

So how does one get this firmware? I called into Spectrum and they said they have no updates for personally owned devices. 

Message 124 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Unfortunately it's entirely up to the ISP. I have Comcast/Xfinity and they just pushed the firmware the morning of 8/19/2020.
Message 125 of 151
Top Contributors
Discussion stats
Announcements