Reply
Highlighted
Aspirant

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

That's a shame, wish there was another way to update the firmware.

Message 126 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Good to hear. Thanks for letting us know. 


@DirtyPatriot wrote:
I've been stable for 5 days now. Have been running speed tests every evening. Still pulling 1200down 42up. I am considering this issue finally resolved. Crazy it took a year but grateful nonetheless.

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 127 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

You might contact NG support and have them help you with this. Ask them to contact Spectrum on your behalf and see if they can get the ISP to push it. ISP can only update FW on a modem unfortunately. 

@vkdelta 


@ray102382 wrote:

So how does one get this firmware? I called into Spectrum and they said they have no updates for personally owned devices. 


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 128 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Router firmware is pushed by netgear and modem firmware is pushed by your ISP even for netgear modems. Several others and myself had to make several posts in the xfinity forums. Not sure if that is what brought it to their attention or not.
Message 129 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

I believe NG has been working on this for a while now. It's been known to both NG and ISPs. 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 130 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Alright, guess I'll test this today then. My router updated at 12am yesterday. Will keep you all posted as well. 

Model: CM1200|Nighthawk Multi-Gig Speed Cable Modem, RAX200|Nighthawk Tri-band AX12 12-Stream Wi-Fi 6 Router
Message 131 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

You mean your modem updated? 

let us know what you see in a couple of days with LAG enabled. 


@sterlingsanders wrote:

Alright, guess I'll test this today then. My router updated at 12am yesterday. Will keep you all posted as well. 


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 132 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Happy to report that I've had Link Agg enabled for 5 straight days and no slow downs or other issues. Now just wish Intel could fix the AX200 drivers then all would be well in my network

Message 133 of 151
Highlighted
Luminary

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

FYI:  Netgear is now reporting CM1200 V2.02.05 firmware as “deployed” for Comcast – but, not for Spectrum, Cox, or other ISPs (see here).

Model: CM1200|Nighthawk Multi-Gig Speed Cable Modem, RAX120|Nighthawk AX12 12-Stream WiFi Router
Message 134 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

THank you for letting us know. Glad this is fixed now. 

You'll have to post about any Intel problems over in there forums and let them know. 

 

Enjoy. Smiley Wink


@AdeptMaven wrote:

Happy to report that I've had Link Agg enabled for 5 straight days and no slow downs or other issues. Now just wish Intel could fix the AX200 drivers then all would be well in my network


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 135 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

I can officially say that this problem looks to be solved. I've had a little more than 78hours of uptime in Link Aggregation between the CM1200 and the RAX200. No drops in speed, no slow downs, no service interuptions and actually the speeds definitely feel more consistent in both wired and wireless clients. 

 

Please shout with any questions. Finally seems to be fully functioning. I'm happy it works, but still rather miffed/annoyed that it took a year for a primary, advertised feature to become fully functional.

 

Full Setup:

ISP/Service: Comcast/Gigabit Internet

Cable Modem: Netgear CM1200 Cable Modem

--IEEE 802.3ad Dynamic LACP to--

Router: Netgear RAX200, Nighthawk Triband AX12, AX11000, Wifi 6

--2x 1GBE IEEE 802.3ad Dynamic LACP to--

10GbE Switch: Ubiquiti US-XG-16

--10GBE IEEE 802.3ad Dynamic LACP to--

Wired LACP Ethernet Clients Tested: Workstation w/ Intel ECNA X550, Synology NAS DS3615xs (mixed drives),

Wired Single 10GBE NIC Client Tested: 1x Desktop w/ Asus XG-C100C

Actual average speeds observed from internet sources: 920Mbps~1.1Gbps Down; 42Mbps~49.8Mbps Up

Actual internal network speeds observed: 600MBps~820MBps Read, 300MBps~500MBps Write.

--and Wifi/Wifi-6 to--

Wifi Clients Tested: iPhone 11 Pro Max, Dell 9700 w/ Wifi-6

Actual Average speeds observed from internet sources: 440Mbps~800Mbps

Actual internal network speeds observed: 200MBps~250MBps Read, 200MBps~250MBps Write.

Model: CM1200|Nighthawk Multi-Gig Speed Cable Modem, RAX200|Nighthawk Tri-band AX12 12-Stream Wi-Fi 6 Router
Message 136 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Good to hear. Thank you for letting us know. 


@sterlingsanders wrote:

I can officially say that this problem looks to be solved. I've had a little more than 78hours of uptime in Link Aggregation between the CM1200 and the RAX200. No drops in speed, no slow downs, no service interuptions and actually the speeds definitely feel more consistent in both wired and wireless clients. 

 

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 137 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Any progress on this for you? New FW seems to resolve this.


@Pokemaniac wrote:

If I hook up my CM1200 to my router (an Asus RT-AX88U) in Link Aggregation mode, it seems to be consistenly slow down to only around 66-ish% of the full connection speed after somewhere between 24 and 48 hours of uptime.  The only thing which seems to fix this is rebooting the CM1200.  Additionally, I've had it running for at least a week now with Link Aggregation disabled, and I'm not seeing any slowdown, so it would appear that Link Aggregation is related to the problem.

 

The firmware of the CM1200 shows up as V1.01.02, for reference.


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 138 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

now if netgear would just push the firmware update to something we purchased it would be nice, or provide us with a discount for the purchase of a new unit.

Message 139 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Netgear can't push this firmware down to your modem, that's your ISP's job.

 

And don't bother calling your ISP to complain about it, because those CSRs will tell you that flashing firmware is your job.


@flynhawaiian wrote:

now if netgear would just push the firmware update to something we purchased it would be nice, or provide us with a discount for the purchase of a new unit.


 

Message 140 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Ask your ISP or escalated support from your ISP to see if they will push it to your modem. ISP control all FW updates for cable modems. NG doesn't push anything. NG gives ISPs FW to test and certify for use on there nework only. Some ISPs will push FW however some ISPs will not push FW to user owned modems. 


@flynhawaiian wrote:

now if netgear would just push the firmware update to something we purchased it would be nice, or provide us with a discount for the purchase of a new unit.


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 141 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

I asked spectrum, but they said it's up to the network engineers.  

Message 142 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Hopefully they will. This was a major problem for the 1200 modem and the fix needs to be pushed. Keep on them about it. 


@flynhawaiian wrote:

I asked spectrum, but they said it's up to the network engineers.  


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 143 of 151
Highlighted
Aspirant

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Any update on a new firmware for the CM1150V that exhibits this same behavior?
Message 144 of 151
Highlighted
Guru

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Continue to post in the CM1150v thread regarding this. 

https://community.netgear.com/t5/Cable-Modems-Routers/CM1150V-LACP-LAGG-Firmware-Issue-Comcast-V2-02...

 

This thread is for the CM1200. 

 

Hopefully the CM1150v will get something too. 


@danielr83 wrote:
Any update on a new firmware for the CM1150V that exhibits this same behavior?

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 145 of 151

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

CM1200 firmware version V3.02.01 just hit Comcast this morning.

Message 146 of 151
Highlighted
Luminary

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Are other community members seeing a CM1200 firmware upgrade to V3.02.01 with Comcast/Xfinity?

 

According to this thread, the new firmware enables upstream OFDMA channels – and, was installed on users’ CM1200 modems by Charter, only to be subsequently downgraded.

Model: CM1200|Nighthawk Multi-Gig Speed Cable Modem
Message 147 of 151
Highlighted
Star

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

My CM1200 (Xfinity gigabit service in the St. Paul, MN area) is on V2.02.05 and has been rebooted today due to a 10% to 20% packet loss. It has been on V2.02.05 since the rollout a few weeks ago with no problems until today.

Message 148 of 151
Highlighted

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Mines still on 2.02.05 

Message 149 of 151
Highlighted
Guide

Re: CM1200 slows down after 24-48 hours of uptime when using link aggregation

Comcast here, still on 2.02.05 as well.

Message 150 of 151
Top Contributors
Discussion stats
Announcements