Discussion stats
  • 6 replies
  • 904 views
  • 1 kudo
  • 2 in conversation
Announcements

Top Contributors
Reply
Highlighted
Luminary

Disabled Armor but Netgear Armor Portal is still running ...

I disabled Armor with the iOS app; but when the Netgear Armor Portal web page is still showing it as active, alerts are still coming in, and so forth. How can this me if I disabled Armor?

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 1 of 7
Highlighted

Re: Disabled Armor but Netgear Armor Portal is still running ...

Same here :-(

Cannot update apps anymore, websites are blocked. 

Turned it off, but it saying it's still active. 

Model: RBK53|Orbi AC3000 Tri-band WiFi System
Message 2 of 7
Highlighted
Luminary

Re: Disabled Armor but Netgear Armor Portal is still running ...

I also lost access to the App store on my MacBook once I activated Bitdefender for Mac. Uninstalling it did nothing. Sign-out and back on to the Cloud did the trick for me. I don't know if this situation applies to you, but thought I should pass it on regardless. Good luck!

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 3 of 7
Highlighted
Luminary

Re: Disabled Armor but Netgear Armor Portal is still running ...

Perhaps @DexterJB will come to the rescue @Goudbezie and shed some light as to why Netgea Armor Portal is still running and reporting errors once Armor is disabled in the app. I hunch is that the only way we can completely dis-engage Armor is to do a factory reset on the Orbi. But before I go through all the trouble of doing that, I would like a moderator to confirm that this is the case.

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 4 of 7
Highlighted

Re: Disabled Armor but Netgear Armor Portal is still running ...

Thanks for the tip, tried it but didn’t work unfortunately.
Message 5 of 7
Highlighted

Re: Disabled Armor but Netgear Armor Portal is still running ...

I read in other topics that even a factory reset doesn’t do the trick 😳
I read somewhere that logging in via http://orbilogin.com can help. But even this url is blocked on my phone.
Message 6 of 7
Highlighted

Re: Disabled Armor but Netgear Armor Portal is still running ...

Yes!
Did a factory reset on router and satellites, deleted the app, installed everything via a web browser (did not use the phone app) used this step by step video: https://youtu.be/Y-IgLQJFj0U and it all works! Installed the Orbi app and not touching the security option ever again.
Model: RBK53|Orbi AC3000 Tri-band WiFi System
Message 7 of 7