Reply
Highlighted
Aspirant

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Google Chrome Version 85.0.4183.102 (64-bit)

Windows 10 Pro desktop
Message 351 of 551
Highlighted
Guide

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

My upgrade to the latest beta, 'XR500-V2.3.2.104-DumaOS3.0-Beta' wasn't a smoove one.
I came from the official firmware after the previous severe problem.

Basically, upon upgrade from the official firmware, a lot of my devices were missing. Even Geo-Filter took out 2 of my 3 devices and made the only device available set as unknown. I couldn't add any new device to Geo-Filter as well. I tried restoring my backup. But to no avail.

The solution was to downgrade to the previous beta, 'XR500-V2.3.2.63-DUMAOS3.0.139', which will still show the devices as missing and Geo-Filter still being corrupt. But... From this update, I was able to use backup restore and voila. All my devices were back.
From there, just upgrade the firmware to the v2.3.2.104 and problem solved. Devices are still there in Device Manager and all my 3 devices appear in Geo-Filter without an issue. I checked and yes, I can finally also add new devices to Geo-Filter.

That's the weird bug issue that I experienced.

Message 352 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@lotustechie thank you, I’ve updated our internal ticket for this error so the devs can look into it again.
@LiLAsN that is weird but thank you for letting us know, we’ll keep an eye out for that.
Message 353 of 551
Highlighted
Guide

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Same here I got randomly disconnected today had to reboot

 

 

[DumaOS] applying qos for zone wan, Saturday, September 19, 2020 21:42:42
[DumaOS] applying qos for zone lan, Saturday, September 19, 2020 21:42:44
[DumaOS] applying qos for zone wan, Saturday, September 19, 2020 21:42:56
[DumaOS] applying qos for zone lan, Saturday, September 19, 2020 21:42:58
[DumaOS] applying qos for zone wan, Saturday, September 19, 2020 21:47:04
[DumaOS] applying qos for zone lan, Saturday, September 19, 2020 21:47:07
[DumaOS] applying qos for zone wan, Saturday, September 19, 2020 21:47:19
[DumaOS] applying qos for zone lan, Saturday, September 19, 2020 21:47:21
[DumaOS] applying qos for zone wan, Saturday, September 19, 2020 21:50:56
[DumaOS] applying qos for zone lan, Saturday, September 19, 2020 21:50:58
[DumaOS] applying qos for zone wan, Saturday, September 19, 2020 21:51:10
[DumaOS] applying qos for zone lan, Saturday, September 19, 2020 21:51:12
[DHCP IP: 192.168.1.6] to MAC address 08:c5:e1:cf:be:46, Saturday, September 19, 2020 21:53:23
[DumaOS] DHCP new event., Saturday, September 19, 2020 21:53:23
[DumaOS] DHCP lease change., Saturday, September 19, 2020 21:53:23
[DHCP IP: 192.168.1.6] to MAC address 08:c5:e1:cf:be:46, Saturday, September 19, 2020 21:53:25
[DumaOS] DHCP new event., Saturday, September 19, 2020 21:53:25
[DumaOS] DHCP lease change., Saturday, September 19, 2020 21:53:25
[admin login] from source 192.168.1.3, Saturday, September 19, 2020 21:53:26

Message 354 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Message 355 of 551
Highlighted
Apprentice

Main GUI unavailable

Hi @Netduma-Fraser 

 

The main GUI seems to be dead for me.

 

After a minute of waiting I get the error 'This Rapp is not loaded yet, please try again in a minute.'

 

https://imgur.com/a/YaAetx6

 

Screenshot 2020-09-22 at 08.47.14.png

 

I can get to the debug page though.

 

Basic Infomation
 CPU Load5.025126%
 Memory Usage(Used/Total)148MB/472MB
 Flash Usage(Used/Total)214MB/256MB
 Network Session(Active/Total)1019/65536
 System Uptime03:23:44:35

 

This router on the latest Beta Firmware can not last 4 days for me without needing a reboot.

I haven't rebooted it yet incase there is anything I can do to to get any information etc to help you guys out, I can still do my day to day stuff for work so until it becomes unresponsive I will leave it like this.

 

Thanks,

Message 356 of 551
Highlighted
Apprentice

Re: Main GUI unavailable

Further to my previous post.

 

I can also access the 'adv_index.htm' page also.

Apart from the usual 'DOS Attack' messages in the logs I see nothing else like Rapps dying etc.

 

Thanks,

Message 357 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Main GUI unavailable

@TheFuzzyOne87 could you post the logs that you're getting please just so we can double check?
Message 358 of 551
Highlighted
Apprentice

Re: Main GUI unavailable

Hey @Netduma-Fraser 

Sure, you should see the logs here: https://textuploader.com/1p62h

Message 359 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Main GUI unavailable

@TheFuzzyOne87 the link has expired.
Message 360 of 551
Highlighted
Apprentice

Re: Main GUI unavailable

@Netduma-Fraser 

 

Sorry, new to that thing Smiley LOL

 

try again, should be ok now.

 

Thanks

Message 361 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Main GUI unavailable

Thanks for that, do you know roughly what time the issue occurred at so I can try to sync it up? Nothing stands out initially.
Message 362 of 551
Highlighted
Apprentice

Re: Main GUI unavailable

No clue unfortunately, would of been between 16:00 GMT yesterday and 08:00 today.
Logs look to have rotated, so anything that may have been useful has been overwritten already and doesn’t show any of the timeframe mentioned.
Message 363 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Main GUI unavailable

Okay please let us know if it happens again and try to get the logs ASAP.
Message 364 of 551
Highlighted

Re: Main GUI unavailable

Anyone else having issues with QoS rules not actually applying?

Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 365 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Main GUI unavailable

@Brainbleach could you expand on the issue you're having exactly please?
Message 366 of 551
Highlighted
Guide

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

The Connection benchmark is broken it gets stuck on Download on Ping Test (Under Load) and doesn't finish.

Message 367 of 551
Highlighted
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Iv had the same issue with the benchmark test failing on ping test underload
Message 368 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Could either of you provide a screenshot of what happens when it gets stuck or fails please?
Message 369 of 551
Highlighted
Guide

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

The loading circle just keeps going around and doesn't finish the download test https://ibb.co/KhrjQpX

Message 370 of 551
Highlighted
Guide

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Message 371 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@Tripper_ are you connected to a pure modem or a router/gateway? If the latter disable the firewall on it and check to see if it blocks ICMP.
Message 372 of 551
Highlighted

Re: Main GUI unavailable


@Netduma-Fraser wrote:
@Brainbleachcould you expand on the issue you're having exactly please?

seems to just be a glitch.  after a reboot of the router, the QoS rules started working again.

Message 373 of 551
Highlighted
Guide

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@Netduma-FraserFound another bug with Connection Benchmark when I turn off IPv6 the Connection Benchmark wont do any of the tests

Message 374 of 551
Highlighted
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Was that directly after disabling IPv6? Did you have internet at the time for all your devices?
Message 375 of 551
Top Contributors
Announcements