Reply
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Oh OK then what issues are you really having just curious?
Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 251 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@hell12309 

 

see below:


@TheFuzzyOne87 wrote:

@Netduma-Fraser 

 

Issues I have noticed so far:

 

Process that keeps failing:

[DumaOS] Ubus object 'com.netdumasoftware.dpiclass' now bound,

[DumaOS] Ubus object 'com.netdumasoftware.dpiclass' added, attempting to bind pending,

[DumaOS] process '/usr/bin/dpiclass' died restart:true,

 

UPNP:

Same issue as usual where port does not get cleared up. I see the page that has been created for this issue has now been removed.

 

The NETGEAR Nighthawk App (on iPhone):

When trying to do a Speedtest via it, the upload completes but on download it fails with the error;

Connection Failed

If the problem persists try rebooting your router.

 

(I have tried a reboot no difference).

 

On the debug page the telnet option has been removed now, imagine this is intentional but now quite annoying to track issues I was looking at, aka there is a constant arp issue being reported, not in the log to paste at the moment as a bunch of things has been updated from the 'cloud' by the looks of it, will paste that error when I see it again too.

 

Feels a lot better overall though! My gratitude to the team.

 

Thanks,


 

Message 252 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

That’s a lot of issues what do you mean that’s not a lot of major issues
Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 253 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@hell12309 

None are causing me issues so they are not major Smiley LOL

Message 254 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@Netduma-Fraser installation 104 without problems
after installation problem with login-restart help
reinstallation to factory settings without a problem (installation and reset lasted a little longer than usual, but it may seem to me)
the manager in most devices works fine (except the androi mini box does not show online)
and the same error as recently phones shows the prefix ipv6 (ipv6 are disabled)
then the wifi devices do not show the signal strength
speed test now shows very close speeds probably fine
after one day I lost access to xr500 (restart help) now it works

Message 255 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

So if your having a lot of issues here is what I did from the start and I have come across no real issues. First off before I put in the new firware I did a reset of the router and I then set things up. Next I downloaded the new beta firmware to my pc then I installed it frome there and double checked all settings from A to Z. So far for me I have only notice one issue and that was I had to re run my speed test for QS other wise my XR500 seams to be working ok.. I hope this helps every one..

Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 256 of 600
Tutor

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

Uncaught ReferenceError: saulis is not defined
Uncaught TypeError: Cannot read property 'type' of undefined

Used to get the second one only, the first one is new now. Happens when navigating to Hybrid VPN page, VPN Setup page is fine, right window still shows loading circle indefinitely.

 

Rebooted router after upgrade to V2.3.2.63-DUMAOS3.0.139 as well, did not help as I read elsewhere.


Fiber: 80 Mbps down / 20 Mbps up > Modem: HG8245Q (Huawei ONT) > Router: XR500 > Extenders: EX7000 (x2), EX7700, Linksys WAP300N
Message 257 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@Netduma-Fraser 

 

I know you guys aren't logging issues on the latest firmware now but there might be an actual memory leak.

Since yesterday evening I had 20.5% of RAM free, this morning it's down to 18.6%.

 

43.6% of RAM is being used on 'Cache'

 

Will keep an eye on it but more of an FYI than anything,

 

Thanks,

 

 

 

Message 258 of 600
Tutor

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

In relation to my previous post (2 posts back/up), this is the message/error that pops up when accessing Hybrid VPN using Chrome on an iPhone (was trying to eliminate the antivirus/firewall factor from a computer/laptop since I noticed both were running Symantec Endpoint Protection):

 

TypeError: undefined is not an object (evaluating 'g_devices[devid].type')

 

 


Fiber: 80 Mbps down / 20 Mbps up > Modem: HG8245Q (Huawei ONT) > Router: XR500 > Extenders: EX7000 (x2), EX7700, Linksys WAP300N
Message 259 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)


@TheFuzzyOne87 wrote:

@Netduma-Fraser 

 

I know you guys aren't logging issues on the latest firmware now but there might be an actual memory leak.

Since yesterday evening I had 20.5% of RAM free, this morning it's down to 18.6%.

 

43.6% of RAM is being used on 'Cache'

 

Will keep an eye on it but more of an FYI than anything,

 

Thanks,

 

 

 


@TheFuzzyOne87you don't have to worry about the 43.6% of RAM being used as cache. The router is running a custom Linux OS and that is just how Linux uses RAM. It will fill the cache in case an application needs to be run again. If the system starts running low on RAM it will just overwrite the cache. (Linux user here for the past decade or so)

 

What you do have to worry about is the 3 load average numbers listed in uptime on the Dashboard. That shows you the CPU load for the last 1, 5, & 15 minutes. Since this is a dual core router those numbers should be under 2 (1 means 1 core is at 100%, 2 means 2 cores at 100%, etc...) Once that gets over the number of cores you have things start queuing and slowing down, crashing, etc...

 

I have seen my load average above 8 and that is when I need to reboot the router. Apps will not load, RAPP errors popup, and other weirdness happens. You used to be able to enable telnet on the router to login and view which apps are causing this but that has been removed in the lastest update. (another feature regression)

 

It seems that there is a lot of optimization that is still needed in 3.0 for anything other than the XR700

Message 260 of 600
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@beemir it's not optimized for mobile browsers so you probably will see errors there.

For any errors/issues on the firmware we revoked no need to report them currently as we won't be working off that firmware. If issues are too much then please downgrade to .56 while you wait for the next one.
Message 261 of 600
Aspirant

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

I tried all the options reinstall and restor and agin reinstal new (beta 104) version but IPTV not works with QoS on, on my tv or on some another devices telefon or tablet.

if i turn off QoS evrithing works perfekt.

this problem has been around for years, I was hoping it would be solved with DumaOS 3 but the problem is still there.

Message 262 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

What is iptv never heard if it
Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 263 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@ hell12309 IPTV Internet TV 

Message 264 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@kralj3gs today it is clipping, in general iptv works fine for me

Message 265 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

today I tested qos and the separation of the internet between devices,
laptop asysus tuff game download 40mb per second (my test speed is 44mb)
other devices do not have enough internet (iptv sony tv, stream samsung s 10 e)
I changed the sliders to different values, nothing helped
the end of downloading everything is worth it to normal

is it possible to add to the list of devices, e.g. android tv -TV is detected by phone

Message 266 of 600
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

We will be adding more device types over time so can certainly do that. How were they connected, via WiFi or ethernet?
Message 267 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

am not having no trouble with.139 version after the other night i did what freser said i downgraded too .56 then upgraded bk too .139 with no trouble since
My question is can we have the .104 version back to see if it will run stable.
Message 268 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@Netduma-Fraser android tv on cable, wifi phone stream, today I noticed that not important device starts to download other devices do not have enough internet

I will add that my logs are only flooded with these entries probably for all devices

 

Error parsing line in ARP table

Message 269 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@Netduma-Fraser OK, I know why this happens when the console or laptop is downloaded, qos does not detect the game and does not regulate the overload, while when downloading the game I start the game on the console or laptop, everything returns to normal, it would be good for the devices added to the priority devices to be detected after turning on a not after starting the game, because qos will not work

Message 270 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

I’m having some issues well not some major issues it’s just every time I go to the Geo filter there Has to be this tutorial that I’ve done like 1000 times I don’t know why it’s doing this there’s no way to get rid of it every time I open Geo filter when I open my web browser it brings up this Geo filter tutorial of how to use it I already know how to use it there’s no way to not show it
Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 271 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

 

hell12309   The issue your talking about is on every router and firmware I have used I have the new R2 and the Xr500 and am doing the beta for the xr500 and they all have the tortoreal always coming up even know its been done a billion times its nothing new and is so anoying..
Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 272 of 600
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@Raf1212 I'm not sure I follow, when you're not gaming on the device it doesn't need to be prioritized.

@hell12309 @Mark9816 that should only happen if you're accessing it using an Incognito browser or you don't allow the interface site to accept/store cookies so check your browser settings.
Message 273 of 600
Apprentice

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

I don’t have an incognito browser I’m using Google Chrome and Microsoft edge the new one without incognito on
Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 274 of 600
NetDuma Partner

Re: Issue reporting thread - POST NEW ISSUES HERE (V 2.63 running DumaOS 3.0.139)

@hell12309 next to the URL bar where it says not secure click on that, then on cookies and see if any are being saved/blocked.
Message 275 of 600
Announcements