Reply
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Hi all, 

 

We have another firmware for you to test. Thank you for your patience so far. I don't have a change log available at the moment but I assume you would like to try it now vs waiting any longer. Once I have the change log I will update this post with it. 

 

I would highly recommend you do a factory reset after upgrading for the freshest installation.

 

Firmware:

https://www.dropbox.com/s/32767c9x96pilkj/XR450-V2.3.2.108.zip?dl=0

Message 1 of 73
FURRYe38
Guru

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Thank you Sir. Will get it loaded and right on to testing. 

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 2 of 73
FURRYe38
Guru

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Ok, got v108 loaded over v106. 

First item that stuck out at me was how long it took for any indication of the factory reset to be seen on the front panel LEDs. With a wired PC and MS Edge browser connected, I use the ERASE function under Advanced/Admin/Backup settings menu. Selected the ERASE button and the browser said it was in progress. I watched the front LED panel and seemed to take 30-45seconds before the LEDs changed and went out. I'm used to seeing something with in about 10-15seconds usually. 

 

2nd item is that I noticed is that I can't access the routers web page using 192.168.1.1, I have to use routerlogin.com in Edge. I tried both HTTP and HTTPS and Edge says it can't access the page with 192.168.1.1. However If I use Opera GX browser, it logs into 192.168.1.1 just fine. Something Edge isn't handling correctly with newer FW versions? I noticed this on a NG R7960P as well recently. 

 

More testing to come. 

 

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 3 of 73
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Can't comment on how long it is taking for the hardware to recognize the reset, perhaps @TimChang can advise?

 

If you normally use edge then clear the browser cache/cookies and see if you can access using the IP then please.

Message 4 of 73
FURRYe38
Guru

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

ok, problem cleared by browser cache clear. Edge works at 192.168.1.1. Odd that the broswer gets stuck until the cache is cleared. 

Smiley Tongue

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 5 of 73
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Most likely because something changed on that front and you couldn't load it properly because it was loading the previous version from cache, glad that's working now.
Message 6 of 73
dewayne221
Aspirant

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Is ipv6 broken? i cant get it to work

Message 7 of 73
dewayne221
Aspirant

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

must be a bug i dasabled qos and ipv6 works

Message 8 of 73
FURRYe38
Guru

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Did you factory reset the XR router after applying v108 and setup from scratch? 


@dewayne221 wrote:

must be a bug i dasabled qos and ipv6 works


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 9 of 73
dewayne221
Aspirant

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)


@FURRYe38 wrote:

Did you factory reset the XR router after applying v108 and setup from scratch? 


@dewayne221 wrote:

must be a bug i dasabled qos and ipv6 works


 


yes

Message 10 of 73
Netduma-Liam
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Can you determine if this issue can be narrowed down to just QoS or just IPv6? Or is it both?

Message 11 of 73
dewayne221
Aspirant

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)


@Netduma-Liam wrote:

Can you determine if this issue can be narrowed down to just QoS or just IPv6? Or is it both?


Im not sure with qos enabled it looked like it was getting a ipv6 wan address but it wasnt working for some reason

Message 12 of 73
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

@dewayne221 we're aware of issues with these both enabled and are looking into it.
Message 13 of 73
dewayne221
Aspirant

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)


@Netduma-Fraser wrote:
@dewayne221we're aware of issues with these both enabled and are looking into it.

Oh ok 

Message 14 of 73
MeNaCe
Aspirant

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Port foward seems to be broken. I can get what I need working with UPnP enabled though.
Message 15 of 73
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

What is it you're trying to port forward and how did you make the rule? What is the internal/external port shown in the UPnP entry? - Mirror that.
Message 16 of 73
hell12309
Apprentice

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

is there a newer update to the XR450 then V2.3.2.108 cuz theres alot of bugs still

Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 17 of 73
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

@hell12309 this is the latest so far. Did you do a factory reset after upgrading? If not please do so as that should get rid of issues. What issues are you having currently?
Message 18 of 73
FURRYe38
Guru

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

So is the REBOOT option not supported while the XR450 is in AP Mode with v108 FW loaded?

Screen Shot 2020-12-26 at 7.14.34 PM.png

 

Happens in Safari an Opera GX on Mac. I haven't check Windows. I presume it maybe the same.

 

Would be a good feature to enabled if thats possible for AP mode. 

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 19 of 73
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

@FURRYe38 having it in AP mode basically disables DumaOS entirely so you would need to reboot from the Netgear settings.
Message 20 of 73
FURRYe38
Guru

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Ok, Understand now. I forgot to look under settings. Smiley Embarassed

 

However, another interesting item I found on this v108 FW. I notice that the reported 2.4Ghz connection rate being seen is 800Mpbs?

Screen Shot 2020-12-26 at 11.03.47 PM.png

I thought 2.4Ghz was 600Mpbs for the Xr450? 

• AC2400 (600Mbps@2.4GHz-64QAM support+1733Mbps@5GHz 11ac)†

 

I need to get my wifi bridge out and check this to see what the actual rate is...

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 21 of 73
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Good fine @FURRYe38 do please check that out and see what the rate is, I'll let the NG team know.
Message 22 of 73
FURRYe38
Guru

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Ok so I tested this on my ASUS GT-AX11000 in wireless bridge mode. It's only seeing 600Mpbs on 2.4Ghz:

Screen Shot 2020-12-27 at 10.46.17 PM.png

 

Getting 1733Mpbs on 5Ghz:

Screen Shot 2020-12-27 at 10.51.17 PM.png

 

Actual speed testing with the XR450 connected to a NetDuma R2 router and the GT-11000 doesn't seem to result in good speeds on a 1Gb ISP service. 

I had QOS enabled on the R2 for this test:

Screen Shot 2020-12-27 at 11.08.23 PM.png

 

I disabled QOS on the R2 then tested again:

Screen Shot 2020-12-27 at 11.12.18 PM.png

 

Both test bell curves started out going fast then tapered off to a slower speed at each test. 

ASUS device was placed about 8 feet from the XR450.

 

I have a EAX80 and R7800 that supports 1733Mbps that I can try tomorrow for comparison testing. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 23 of 73
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Thanks a lot that's really helpful, I have passed over to NG so when they're back from the holidays they can look into it properly.
Message 24 of 73
FURRYe38
Guru

Re: New Firmware v2.3.2.108 (XR450)

Sounds good. Probably just a UI change for the connection rate. Smiley Wink

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 25 of 73
Top Contributors
Discussion stats
  • 72 replies
  • 2062 views
  • 11 kudos
  • 10 in conversation
Announcements