Reply

XR1000 GeoFilter "The Rapp is not loaded yet, please try again in a minute" on DumaOS

Shadeaux
Star

Re: XR1000 GeoFilter "The Rapp is not loaded yet, please try again in a minute" on DumaOS

So, some more bizarre behavior. After doing the previous reset steps, my router started throwing a config not read error (white page with error) whenever trying to go to router login.net...even after restart. 

I had not had a chance to reset again and since the actual internet was working, it wasn't a pressing need. 

However, last night, while watching Hulu through the wifi connection, suddenly all wifi devices stopped connecting to internet, and when I looked at network connection options in my iPhone, I saw that my network was broadcasting the default Netgear SSID, instead of the name I had set. Stange indeed...

 

I could connect to that SSID, with iPhone/iPad, but it said not secured and didn't actually work.

 

So, I reset router with switch on back of router...AGAIN.

 

After the setup completed, all the RAPPS were working, and fast, including Geofilter and Heat Map.

 

I don't know how long it will stay working, and it was very strange for the SSID to change WHILE I WAS USING IT.
Buggy. 

Message 51 of 53
Goletto13
Aspirant

Re: XR1000 GeoFilter "The Rapp is not loaded yet, please try again in a minute" on DumaOS

Just wanted to confirm this was the process to fix the issues discussed here, the same issues i have been experienceing for the last 2 days.

 

https://kb.netgear.com/000059634/How-to-upload-firmware-to-a-NETGEAR-router-using-Windows-TFTP?artic...

 

It is a nightmare of a process but it did work. 

 

To be clear I purchased a new Netgear Nighthawk XR1000 gaming router and found that even after a proper installation and setup the geo filter and ping heatmap did not show up at all. 

 

I followed previous steps to reboot, reset, and reinstall the current firmware. None of which solved this issue. 

 

However following this process did work. 

 

Good Luck

Message 52 of 53
Shadeaux
Star

Re: XR1000 GeoFilter "The Rapp is not loaded yet, please try again in a minute" on DumaOS

No, I uploaded a config through the router admin pages once to older firmware that I downloaded, but that didn't resolve it.

 

I didn't do the process on that link with the DOS command prompt. 

Another quirk people should be aware of is if you are using, say, Edge Browser to access router page for setup, but your DEFAULT Browser is, say, Google Chrome, then at points during install, Edge opens next step in Chrome, instead of Edge Browser you were using... and having the 2 browsers trying to access same pages causes issues. 

So, use default browser to setup.

Message 53 of 53
Discussion stats
  • 52 replies
  • 3084 views
  • 22 kudos
  • 8 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E