× NETGEAR would like to hear from you about specific features so we can improve your experience. To participate in this survey please click HERE.
Reply

XR500 can't access settings in chrome

Spoidah
Follower

XR500 can't access settings in chrome

For whatever reason, I'm experiencing the same issues experienced in https://forum.netduma.com/topic/28787-settings-not-appearing/

Basically, using chrome to go to routerlogin.net ends up sometimes coming up with null error messages, and when I click 'settings' it comes up with the old netgear 'basic/advanced' interface, and doesn't load properly, everything stays blank except for a few tabs and logos that I can't click on (pic related). If I type 192.168.1.1 into the url instead, the website loads up properly, and I can access settings again.
This problem doesn't appear in any other browsers, just chrome. It just recently started happening in the last month or so, I think it was the new firmware update.

This problem is persistent across multiple devices, and I have factory reset the router multiple times (and uninstalled + reinstalled chrome + flushed cache on each device).

Model: XR500|Nighthawk Pro Gaming Router
Message 1 of 3
FURRYe38
Guru

Re: XR500 can't access settings in chrome

Do FireFox or Opera access these settings? 

 

Clear all browser caches before entering into the routers web page. 

My Setup ISP SparkLight | Internet Cable 1000↓/50↑ CAX80 Modem Mode |  Wifi Router MK83+ (Router Mode) | and RBK853 (Router Mode) | Switches NG GS105/8, GS308v3, GS110MX and XS505M | Additional NG HW: C7800/CAX80/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi: CBK40, CBK752, RBK50, RBK853, RBK752, RBK953, SXK30 | NightHawk: MK63, MR6150, R7000, R7800, R7960P, R8000, R8500, R9000, RAXE500, RAX50, XR450, XR1000, EX7500/EX7700

Message 2 of 3
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: XR500 can't access settings in chrome

Do you have any Anti-Virus/Firewall applications at all? We've seen it in the past where this can affect the interface. If so try to add exceptions to them for the interface URL - routerlogin.net* the reason it may not do this when using the IP is it may not recognise it as a website. Also do you have any extensions on the browser? Ad block can sometimes cause the issue as well.
Message 3 of 3
Top Contributors
Discussion stats
  • 2 replies
  • 1288 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E