× Introducing the Orbi 970 Series Mesh System with WiFi 7 technology. For more information visit the NETGEAR Press Room.
Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

ficlet
Tutor

XR500 not displaying traffic prioritization

Hey there!

 

I'm running a XR500 and am having trouble getting my ping down/stable while gaming with Sea of Thieves. My friends report pings in the 50-60 range while I consistently am between 90-150. I can't seem to use the GeoFilter or Ping Heatmap features as SoT uses Unreal Engine and is not in the dropdown list. I've tried looking into traffic prioritization but it never loads in DumaOS (see image below). 

 

ficlet_0-1684435646366.png

 

I've set my pc as a gaming console in the device manager and resynced the cloud. I also tried release/renewing my network connection as well as doing a hard reset on the router itself. 

 

Any recommendations? Thanks in advance!

Message 1 of 14
FURRYe38
Guru

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

What browser are you using? 

Try MS-Edge or Firefox? 


What FW version is loaded? 

 

 

Message 2 of 14
ficlet
Tutor

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

I'm using Chrome but can try Edge or Firefox. The FW is V2.3.2.134.

Message 3 of 14
ficlet
Tutor

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

Still doesn't work in Edge or Firefox.

Message 4 of 14
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

Go to the System Information page and then in the Rapp panel menu ≡ change the retries to 5, reboot from the interface, wait 2 minutes before accessing and see if it works then please.
Message 5 of 14
ficlet
Tutor

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

Thanks for the response! I tried upping the number of retries to 5 but there is still no change, it's just an endless loading wheel.

Message 6 of 14
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

Make sure the web browser isn't forcing you to connect to the interface with HTTPS, force a HTTP connection instead and see if that works please
Message 7 of 14
ficlet
Tutor

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

Tried loading without forced HTTPS, no luck. It's still not loading.

 

Message 8 of 14
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

Make an account on forum.netduma.com and let me know your username, then I can add you to the beta and see if that resolves it
Message 9 of 14
ficlet
Tutor

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

I registered on forum.netduma.com but it's not sending me a confirmation email. I've tried to have it resent twice without luck. Checked the spam folder, it's not in there.

Message 10 of 14
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

What's the username you signed up with? I'll manually approve the account
Message 11 of 14
ficlet
Tutor

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

Thanks, I appreciate it. User name is ficlet.
Message 12 of 14
Netduma-Fraser
NetDuma Partner

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

I have approved the account and granted access, you should see the section when you login
Message 13 of 14
ficlet
Tutor

Re: XR500 not displaying traffic prioritization

Thanks, that got it working again! 

Message 14 of 14
Discussion stats
  • 13 replies
  • 1025 views
  • 1 kudo
  • 3 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 7