Reply

Problem settting up Nighthawk AX4 router

joanrogomes
Aspirant

Problem settting up Nighthawk AX4 router

Hi,

I was setting up a Netgear AX4 router and I'm experiencing some issues.

 

I've setup my existing router to modem mode on its settings page and have connected it to the Netgear router with its internet port.

However, after booting, the router shows the second LED (internet) blinking orange continuously. I've tried rebooting, reseting, and also tried multiple cables.

I also don’t think it’s the internet port’s problem because it knows when I plug in the cable as without it, it shows no light at all, and only starts blinking orange after inserting the cable.

 

The routers setup page says "no ethernet cable is plugged into the router internet port" when it clearly is. 

Would be great to have someone solve this issue. 

Model: RAX40|Nighthawk AX4 4-Stream WiFi Router
Message 1 of 5
plemans
Guru

Re: Problem settting up Nighthawk AX4 router

What modem is this? 

 

Current Setup: CM2000-> RBK750-> GS716v2-> RAXE500-> Pi-hole->
Message 2 of 5
joanrogomes
Aspirant

Re: Problem settting up Nighthawk AX4 router

It is a Virgin media Hub 3.0
Message 3 of 5
plemans
Guru

Re: Problem settting up Nighthawk AX4 router

I've seen lots of issues on here with the vigin media hub 3.0's "modem only mode". 

You can try putting the netgears IP address in the vigins dmz or try the orbi in access point mode with the vigin media in router mode. 

Current Setup: CM2000-> RBK750-> GS716v2-> RAXE500-> Pi-hole->
Message 4 of 5
joanrogomes
Aspirant

Re: Problem settting up Nighthawk AX4 router

I'll try this later, thank you
Message 5 of 5
Top Contributors
Discussion stats
  • 4 replies
  • 323 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E