Reply

RAX75, which I've bought recently on Ebay as used, fully working

s83569
Aspirant

RAX75, which I've bought recently on Ebay as used, fully working

Have exactly the same issue on my RAX75, which I've bought recently on Ebay as used, fully working.

2.4Ghz channel is working fine, but 5ghz network is not broadcasted at all, tried multiple scanners on mobile, on laptop using inssider software - no success with multiple 5ghz configurations (separate 5ghs SSID, smart connect, whatsever - result is the same).

Fully frustrated about this issue.

 

Can anybody explain, what is happening with netgear routers?

Message 1 of 3
plemans
Guru

Re: RAX75, which I've bought recently on Ebay as used, fully working

1. what firmware are you on? 

2. if it was used, did you try a factory reset? 

3. you've disabled smart connect and set the 5ghz as a separate ssid? 

4. what device are you scanning for 5ghz with and what scanner are you using? 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 2 of 3
s83569
Aspirant

Re: RAX75, which I've bought recently on Ebay as used, fully working

1) the last firmware 1.140 and the initial one .58 were tested - same negative result
2) sure, multiple times even including 30-30-30 method.
3) yes
4) xiaomi mi8 and 2 laptops (one of them is 2021 model and works fine on wifi 6 for RAX38V2 which I've purchased just a couple days before RAX75.
Message 3 of 3
Top Contributors
Discussion stats
  • 2 replies
  • 243 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E