Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

SkyHopper
Aspirant

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

After I upgraded my Nighthawk X6S (R7900P) which is in AP mode to Firmware 1.4.4.94, I'm not able to access the Web UI. The network 172.16.x.x/22 network of which the AP is given a DHCP address of 172.16.x.5.  It appears to reset the TCP connection when using any of the standard browsers ie Safari, Chrome, and Firefox. You can ping 172.16.x.5. But you can't access the R7900P via IP address via browser.

 

I have reset the router to factory settings. It works in router mode.  But the second you set to AP mode, you can't login to the Web UI.  It appears to work. WiFi works fine in AP mode. You just can't log into the web console to manage it.  

 

Please fix.

Message 101 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Setting both a Static or using Dynamic configuration, I'm able to access my R7960P web page in AP mode using MS Edge:

APModeMSEdgeWithXR1000.png

However, my IP network is on 192.168 IP address pool configuration. 

@SkyHopper 

Message 102 of 312
sgmidf
Guide

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Hello,

I have an R7960 running firmware V1.4.4.94_1.3.56.  When I go to reserve an IP address it gives me an error "Invalid MAC address" and displays the correct MAC address without the colons between the pairs.  This is new behavior and is a problem  Has anyone encountered this?

Thanks

 

 

 

Invalid MAC address. xxxxxxxxxxx
 
Message 103 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

This is a known issue. 

Message 104 of 312
Dfox5
Tutor

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

I updated my 8000p router to Firmware Version V1.4.4.94_1.3.56 and was adding a computer to my LAN...it displayed in the list to add on the router so I just selected it but when I clicked ADD, it replied Bad Hardware Address and would not add it...the computer is connected by ethernet and can use the internet but I can't add it to my LAN so it will always have the same IP.

 

I went to another computer and tried to add it and same problem....I downloaded the previous firmware version R8000P-V1.4.3.88_1.3.50 and had no problem adding it my LAN...I think the new firmware is formatting the hardware address wrong by leaving out the colons and causing the bad hardware address problem.

Message 105 of 312
Dfox5
Tutor

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

I went through the process again...updated to latest firmware and then deleted a pc from the LAN...tried to add it back and it gives the message Invalid MAC address...load the previous firmware and can add it back to LAN with no problem...It has the colons in the address where it's listed but when adding it to the LAN and get the Invalid MAC address message, the colons are missing from that address.

 

The newest version does have a bug and will have to be fixed.

Message 106 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

This is a known issue. Bug was reported and passed to NG for review already.

 


@Dfox5 wrote:

I went through the process again...updated to latest firmware and then deleted a pc from the LAN...tried to add it back and it gives the message Invalid MAC address...load the previous firmware and can add it back to LAN with no problem...It has the colons in the address where it's listed but when adding it to the LAN and get the Invalid MAC address message, the colons are missing from that address.

 

The newest version does have a bug and will have to be fixed.


 

Message 107 of 312
FlyingTs
Tutor

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

It was V1.4.3.88_1.3.50 on R7900P. The solution worked well for a long time but I am again experiencing problems. The version in place today is V1.4.4.98_1.3.56. I don't know yet when it was installed. Since my original fix and confirmation, I am sure Windows updates were installed and we experienced several power outages. It looks like I am starting over.

Message 108 of 312
FlyingTs
Tutor

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Comcast with owned Netgear CM400 modem.

Message 109 of 312
FlyingTs
Tutor

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Oops. Typo. 1.4.4.94_1.3.56

Message 110 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Yes this issue is still present and on going in this version of FW. This has been passed on to NG. 


@FlyingTs wrote:

Oops. Typo. 1.4.4.94_1.3.56


 

Message 111 of 312
Lynthel
Initiate

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

I am having a problem reserving an IP address for a specific device - my server.  It keeps telling me the MAC address is not valid.  I am attempting to assign an address outside of the range of devices on my network - 192.168.1.100.  My other devices stop at 192.168.1.64.  The reason I am trying to reserve this address for the client is because my router randomly changes the IPs including for this client.  It is running VMs and apps that require a static IP address.

 

Steps I have taken:

I have verified the MAC address on MoBo box and in IPCONFIG.

Manually assigned IP, Subnet, Gateway, and DNS in Network/Network Connections/My Adaptor/IPv4 properties on the client.

Logged into my Router from a different client and can verify the server is connected using the IP 192.168.1.100.

Went to Advanced/LAN Setup and tried to add an IP address to reserve.  I click on +Add.  I select the server from the list that populates.  It auto populates the form with the CORRECT MAC address.  However, when I click +Add to add the IP address, I get and Invalid MAC address failure.

 

Please see attached screenshots.

 

Any help on this would be greatly appreciated.

 

Message 112 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

https://community.netgear.com/t5/Nighthawk-WiFi-Routers/New-R7900P-R7960P-R8000P-Firmware-Version-1-...


@Lynthel wrote:

I am having a problem reserving an IP address for a specific device - my server.  It keeps telling me the MAC address is not valid.  I am attempting to assign an address outside of the range of devices on my network - 192.168.1.100.  My other devices stop at 192.168.1.64.  The reason I am trying to reserve this address for the client is because my router randomly changes the IPs including for this client.  It is running VMs and apps that require a static IP address.

 

Steps I have taken:

I have verified the MAC address on MoBo box and in IPCONFIG.

Manually assigned IP, Subnet, Gateway, and DNS in Network/Network Connections/My Adaptor/IPv4 properties on the client.

Logged into my Router from a different client and can verify the server is connected using the IP 192.168.1.100.

Went to Advanced/LAN Setup and tried to add an IP address to reserve.  I click on +Add.  I select the server from the list that populates.  It auto populates the form with the CORRECT MAC address.  However, when I click +Add to add the IP address, I get and Invalid MAC address failure.

 

Please see attached screenshots.

 

Any help on this would be greatly appreciated.

 


 

Message 113 of 312
Lynthel
Initiate

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Having the same problem...no luck fixing it.  

Message 114 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Interested in trying some Beta FW for your 8000P? 


@Lynthel wrote:

Having the same problem...no luck fixing it.  


 

Message 115 of 312
222Graham222
Guide

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

It's Netgear, they've screwed up the update; downgrading to the last version and everything is working OK now.

Very annoying when your routers programmers make a complete hash of everything!

Message 116 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

There some beta that fixes this. 

Message 117 of 312
ACMilan1899
Guide

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Where is this “beta”?

can you share it?

Message 118 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Which model router do you have? 

There is only a beta for the R7960P and R8000P models...


@ACMilan1899 wrote:

Where is this “beta”?

can you share it?


 

Message 119 of 312
ACMilan1899
Guide

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

I have the R7960P with firmware v1.4.4.94 running on it.
Message 120 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Sent.


@ACMilan1899 wrote:
I have the R7960P with firmware v1.4.4.94 running on it.

 

Message 121 of 312
SimonB1979
Star

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

I’ll give it a try aswell! 😊

 

R8000p 😊

 

(tho I’m currently using my RAXE300 atm!) 👍🏻

Message 122 of 312
FURRYe38
Guru

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

Sent.


@SimonB1979 wrote:

I’ll give it a try aswell! 😊

 

R8000p 😊

 

(tho I’m currently using my RAXE300 atm!) 👍🏻


 

Message 123 of 312
ACMilan1899
Guide

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

thank you @FURRYe38 … I will give it a try later today. 

Message 124 of 312
clawnet
Tutor

Re: New - R7900P/R7960P/R8000P Firmware Version 1.4.4.94 Released

I would like to try the beta as well.

Message 125 of 312
Announcements

Orbi WiFi 7