Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

R6700V3 Downstream QOS speed issue

timsalu
Aspirant

R6700V3 Downstream QOS speed issue

Hi Guys, I just purchased this router and I'm having some speed issues when QOS downstream is enabled, currently running latest FW. 

 

My ISP speed is 50 MB, when QOS enabled, I get 1mbps in average from speedtest.net, is this normal? I\m getting it on both bands, 2.4 abd ghz.

 

Any ideas? Should I avoid using this feature?

 

Thanks.

Message 1 of 6

Accepted Solutions
timsalu
Aspirant

Re: R6700V3 Downstream QOS speed issue

What I changed was the cable from cable modem to router to cat 6 cable and it worked. perhaps my old cable was defective.

View solution in original post

Message 5 of 6

All Replies
JamesGL
Master

Re: R6700V3 Downstream QOS speed issue

Hi timsalu,

 

What priority did you set on your device under QoS?

How many devices are affected?

Message 2 of 6
timsalu
Aspirant

Re: R6700V3 Downstream QOS speed issue

Is working fine now, all stable and working as expected. Thanks.

Message 3 of 6
JamesGL
Master

Re: R6700V3 Downstream QOS speed issue

Hi timsalu,

 

Please share the things you have done that made it work.

Message 4 of 6
timsalu
Aspirant

Re: R6700V3 Downstream QOS speed issue

What I changed was the cable from cable modem to router to cat 6 cable and it worked. perhaps my old cable was defective.

Message 5 of 6
JamesGL
Master

Re: R6700V3 Downstream QOS speed issue

Hi timsalu,

 

Thank you for sharing. I will tag your response as accepted solution.

Message 6 of 6
Top Contributors
Discussion stats
  • 5 replies
  • 1357 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 7