Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

RBR50: no wifi, no top light, power LED solid green

SirW
Follower

RBR50: no wifi, no top light, power LED solid green

My 13-month-old RBR50 router stopped working yesterday. It started working intermittently while I was streaming a movie, then suddenly stopped working completely. So I turned it off and on, and now it appears to be bricked: no wifi, no top light, and the power LED is solid green. I tried factory reset, but nothing happened after 30+ seconds of keeping the reset switch pushed.

 

I looked in the discussion forum and found a link to this support article: How to upload firmware to a NETGEAR router using TFTP client? 

 

However, my laptop doesn't detect a link on the ethernet cable when directly connected to the router. I suspect that the router is completely dead, but before giving up I thought about asking if there's anything else I can try.

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 1 of 2
antinode
Guru

Re: RBR50: no wifi, no top light, power LED solid green

> However, my laptop doesn't detect a link on the ethernet cable when
> directly connected to the router. [...]

 

   That's worse than "mostly dead".

 

> [...] I suspect that the router is completely dead, [...]

 

   I wouldn't say "completely dead" if you got any LED activity, but it
does sound as if it's completely useless.

 

> [...] I tried factory reset, but nothing happened after 30+ seconds of
> keeping the reset switch pushed.

 

   Another very bad sign.

 

> [...] asking if there's anything else I can try.

 

   Nothing leaps to mind, other than verifying that the power adapter is
doing its job.

Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 302 views
  • 1 kudo
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 7