Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

br2628
Aspirant

Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

 Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router with  V1.0.0.26_10.0.26 firmware. I've tried different channels but still no luck. I've tried to connect using my iPhone 6, Dell laptop, Apple Mac Air, Samsung TV, etc. Nothing works. Does anyone have a suggestion on how to resolve this issue?

Model: R6700|Nighthawk AC1750 Smart WiFi Router
Message 1 of 9

Accepted Solutions
JamesGL
Master

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

Hi br2628,

 

1. Reset the router to factory default.

2. If still the same, try this firmware

http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/29849?cid=wmt_netgear_organic

 

JamesGL
Community Team

View solution in original post

Message 2 of 9

All Replies
JamesGL
Master

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

Hi br2628,

 

1. Reset the router to factory default.

2. If still the same, try this firmware

http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/29849?cid=wmt_netgear_organic

 

JamesGL
Community Team

Message 2 of 9
JamesGL
Master

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

Hi br2628,

 

We’d greatly appreciate hearing your feedback letting us know if the information we’ve provided has helped resolve your issue or if you need further assistance.

 

If your issue is now resolved we encourage you to mark the appropriate reply as the “Accepted Solution” so others can be confident in benefiting from the solution. The Netgear community looks forward to hearing from you and being a helpful resource in the future!

 

JamesGL
Community Team

Message 3 of 9
br2628
Aspirant

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

I backleveled the firmware to v1.0.0.24_10.0.18 and now all devices can connect to 5g on the router. Thanks for your help!

 

Strange that newer firmware doesn't work. NETGEAR should be updating the lastest version of firmware to allow devices to connect at 5g.

 

Thanks again,

Bob

 

Message 4 of 9
Retired_Member
Not applicable

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

Some 5g channels aren't available in some regions. Do you remember the channel, is it the same?

Message 5 of 9
br2628
Aspirant

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

I'm using channel 153. I believe the problem started when I updated the firmware a while ago. When I was troubleshooting this issue, changing the channel had no affect.

Message 6 of 9
Retired_Member
Not applicable

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

Understood, BUT did you try a lower 5g channel 36~48

Message 7 of 9
br2628
Aspirant

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

Yes I tried all channels.

Message 8 of 9
JamesGL
Master

Re: Unable to connect any device at 5GHz to AC1750/R6700 Router

Hi br2628,

 

If you are still using the previous firmware, which is working, try to load the latest firmware and reset the router.

 

JamesGL
Community Team

Message 9 of 9
Top Contributors
Discussion stats
  • 8 replies
  • 4206 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation
Announcements

Orbi 770 Series