Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Useless 5ghz connection after firmware upgrade to v1.1.0.84

ncao7
Follower

Useless 5ghz connection after firmware upgrade to v1.1.0.84

Hello,

I just have my Netgear router updated to firmware 1.1.0.84 for about 2 days. The 5ghz connection usually drops every few minutes (2.4ghz works just fine), I used speedtest. (net) and it can't check my internet speed due to an unknown problem, then,I tried to do pings but the computer can't ping to all big services like Facebook, Youtube, Apple, Microsoft (Sometimes it can but just for some minutes)

The log was like:

Reply from google.com: time XX ms

Reply from google.com: time XX ms

Reply from google.com: time XX ms

Reply from google.com: time XX ms

Reply from google.com: time XX ms

Request timed out

Request timed out 

Reply from google.com: time XX ms

Reply from google.com: time XX ms 

Request timed out

Desination host unreachable

.........

First,I thought it was my ISP's problem (I even wanted to call them to say what the he** are u doing with my internet lol) but when I use the gateway wifi, and some other routers at my home, it worked perfect, so this should be the Netgear router's problem! (Tried restarting the router multiples time but no work)

Before the firmware update, everything was normal so my prediction is it should be the firmware's prob.

Please help me! Can i get back to my old firmware or how to fix this problem

Model: R6400|AC1750 Smart WiFi Router
Message 1 of 2

Accepted Solutions
plemans
Guru

Re: Useless 5ghz connection after firmware upgrade to v1.1.0.84

You can manually install the older firmware. Get it from the support site, extract it, and then follow the manual firmware update process but instead of using newer firmware, install the older one. 

https://www.netgear.com/support/product/R6400#download

 

https://kb.netgear.com/23960/How-do-I-manually-update-the-firmware-on-my-NETGEAR-router

 

 

Current setup: CM2000-> RBE973S-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.

View solution in original post

Message 2 of 2

All Replies
plemans
Guru

Re: Useless 5ghz connection after firmware upgrade to v1.1.0.84

You can manually install the older firmware. Get it from the support site, extract it, and then follow the manual firmware update process but instead of using newer firmware, install the older one. 

https://www.netgear.com/support/product/R6400#download

 

https://kb.netgear.com/23960/How-do-I-manually-update-the-firmware-on-my-NETGEAR-router

 

 

Current setup: CM2000-> RBE973S-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 441 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 7