Reply

Re: 2.4GHx LED not lit on R7000

sktn77a
Virtuoso

2.4GHx LED not lit on R7000

Hi all: 

 

My 5 year old R7000 router appears to be working fine but the 2.4GHz LED is not lit.  I can connect on the 2.4GHz band so I'm wondering if it's just that single LED gone bad, but I've never seen anything like this before.  Anyone confirm this possibility or have any other suggestions?  I've restarted the router, it's got the most recen firmware (V1.0.11.126_10.2.112).

 

Thanks.

Keith

(3xWNCE2001, FS116, GS116, 6xR7000, EX7000, EX6400)
Model: R7000P|Nighthawk AC2300 Smart WiFi Dual Band Gigabit Router
Message 1 of 6
plemans
Guru

Re: 2.4GHx LED not lit on R7000

If the 2.4ghz is working and devices connect/operate fine on it, I wouldn't worry about it

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
1.4gig download/50mbps upload
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 2 of 6
Portwey84
Virtuoso

Re: 2.4GHx LED not lit on R7000

@sktn77a  As @plemans says, don't worry about it.

 

I've disabled my led's anyway, just one showing. It's not like you sit there looking at them all night.


 

Model: R7000|AC1900 Smart WIFI Router
Message 3 of 6
FURRYe38
Guru

Re: 2.4GHx LED not lit on R7000

Has a full power OFF of the router been performed by pulling the power adapter for 1 minute? 

Might try a factory reset as last resort but if it's working, can leave it alone. 


@sktn77a wrote:

Hi all: 

 

My 5 year old R7000 router appears to be working fine but the 2.4GHz LED is not lit.  I can connect on the 2.4GHz band so I'm wondering if it's just that single LED gone bad, but I've never seen anything like this before.  Anyone confirm this possibility or have any other suggestions?  I've restarted the router, it's got the most recen firmware (V1.0.11.126_10.2.112).

 

Thanks.


 

My Setup ISP SparkLight | Internet Cable 1000↓/50↑ CM2000 Modem | Wifi Router RBK752(v.5) | Switches NG GS105/8 and XS505M | 

Additional NG HW: C7800/CAX80/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi: CBK40, CBK752, RBK50, RBK853, RBK752, RBK953, SXK30 | NightHawk: R7000, R7800, R7960P, R8000, R8500, RAXE500, RAX50, XR450, EX7500/EX7700, GS308v3

Message 4 of 6
sktn77a
Virtuoso

Re: 2.4GHx LED not lit on R7000

Did the full power off but not a factory reset yet.  I'll give that a try.  Not that concerned, as it is working, but just curious.

Keith

(3xWNCE2001, FS116, GS116, 6xR7000, EX7000, EX6400)
Message 5 of 6
FURRYe38
Guru

Re: 2.4GHx LED not lit on R7000

Be sure to save off a backup configuration to file for safe keeping. Saves time if a reset is needed:

https://kb.netgear.com/24231/How-do-I-back-up-the-router-configuration-settings-on-my-Nighthawk-rout...

 

My Setup ISP SparkLight | Internet Cable 1000↓/50↑ CM2000 Modem | Wifi Router RBK752(v.5) | Switches NG GS105/8 and XS505M | 

Additional NG HW: C7800/CAX80/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi: CBK40, CBK752, RBK50, RBK853, RBK752, RBK953, SXK30 | NightHawk: R7000, R7800, R7960P, R8000, R8500, RAXE500, RAX50, XR450, EX7500/EX7700, GS308v3

Message 6 of 6
Discussion stats
  • 5 replies
  • 419 views
  • 1 kudo
  • 4 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E