Reply

QOS on my R7800 is dysfunctional!!

mkvans
Aspirant

QOS on my R7800 is dysfunctional!!

I don't understand why this is happening, but the QOS on my R7800 is acting wierd.  When the Dynamic QOS is enabled, it overrides a manually set Device Priority.  I have a ReadyNAS that is used as a Plex server and I have manually set the Device Priority to Highest a dozen times, but it keeps getting switched back to Low!!  If you manually set a Device Priority, it shouldn't be overridden by QOS!  Is disabling the Dynamic QOS the only way to fix this?  Thanks!

Model: R7800|Nighthawk X4S AC2600 Wifi Router
Message 1 of 8
LeeH
Prodigy

Re: QOS on my R7800 is dysfunctional!!

What speed is your Internet connection?  QOS will slow everything down unless you have limited bandwidth like 10Mbps.

Message 2 of 8
mkvans
Aspirant

Re: QOS on my R7800 is dysfunctional!!

My internet is 100Mbps/20Mbps.  

Message 3 of 8
LeeH
Prodigy

Re: QOS on my R7800 is dysfunctional!!

With QOS turned off does running http://www.speedtest.net/ give you your full 100Mbps?

Message 4 of 8
mkvans
Aspirant

Re: QOS on my R7800 is dysfunctional!!

Yeah, it tested at 138Mbps/28Mbps.

Message 5 of 8
LeeH
Prodigy

Re: QOS on my R7800 is dysfunctional!!

It sounds like it is running great.  Do you have the NAS throughput you are looking for?

Message 6 of 8
mkvans
Aspirant

Re: QOS on my R7800 is dysfunctional!!

Only when the Device Priority stays at Highest. QOS keeps resetting it to Low though.

Message 7 of 8
LeeH
Prodigy

Re: QOS on my R7800 is dysfunctional!!

I thought QOS was turned off.

Message 8 of 8
Top Contributors
Discussion stats
  • 7 replies
  • 2711 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E