Reply

R8500 OpenVPN isn't connecting via iPhone

Alex_CCIM
Apprentice

R8500 OpenVPN isn't connecting via iPhone

Hello All,

 

My R8500 doesnt connect via OpenVPN on my iPhone 7+.

 

I have tried the following:

  • Factory Reset & restored settings
  • Re-downloading the VPN scripts.
  • Upgraded to latest Firmware: V1.0.2.94_1.0.79

Here are the relevant Router Log entries:

====================================

[OpenVPN, connection fail]IP address:XXX.XXX.XX.XX Wednesday, Jan 01,2003 00:03:31

[OpenVPN, connection fail]IP address:XXX.XXX.XX.XX Wednesday, Jan 01,2003 00:02:48

 

====================================

 

Here are the iPhone OpenVPN log entries:

====================================

2017-03-24 09:02:59 ----- OpenVPN Start ----- OpenVPN core 3.1.2 ios arm64 64-bit built on Dec  5 2016 12:50:25

2017-03-24 09:02:59 Frame=512/2048/512 mssfix-ctrl=1250

2017-03-24 09:02:59 UNUSED OPTIONS

3 [sndbuf] [393216]

4 [rcvbuf] [393216]

5 [push] [sndbuf 393216]

6 [push] [rcvbuf 393216]

8 [resolv-retry] [infinite]

9 [nobind]

10 [persist-key]

11 [persist-tun]

17 [verb] [0]

 

2017-03-24 09:02:59 EVENT: RESOLVE

2017-03-24 09:03:00 Contacting YY.YYY.YYY.YY:12973 via UDP

2017-03-24 09:03:00 EVENT: WAIT

2017-03-24 09:03:00 SetTunnelSocket returned 1

2017-03-24 09:03:00 Connecting to [NOIP.dynns.com]:12973 (YY.YYY.YYY.YY) via UDPv4

2017-03-24 09:03:00 EVENT: CONNECTING

2017-03-24 09:03:00 Tunnel Options:V4,dev-type tun,link-mtu 1558,tun-mtu 1500,proto UDPv4,comp-lzo,cipher AES-128-CBC,auth SHA1,keysize 128,key-method 2,tls-client

2017-03-24 09:03:00 Creds: UsernameEmpty/PasswordEmpty

2017-03-24 09:03:00 Peer Info:

IV_GUI_VER=net.openvpn.connect.ios 1.1.1-212

IV_VER=3.1.2

IV_PLAT=ios

IV_NCP=2

IV_TCPNL=1

IV_PROTO=2

IV_LZO=1

IV_AUTO_SESS=1

 

2017-03-24 09:03:00 VERIFY OK: depth=1

cert. version    : 3

serial number    : AD:F8:8A:46:C7:E3:72:03

issuer name      : C=TW, ST=TW, L=Taipei, O=netgear, OU=netgear, CN=netgear, emailAddress=mail@netgear.com

subject name      : C=TW, ST=TW, L=Taipei, O=netgear, OU=netgear, CN=netgear, emailAddress=mail@netgear.com

issued  on        : 2015-11-08 04:51:35

expires on        : 2025-11-05 04:51:35

signed using      : RSA with MD5

RSA key size      : 1024 bits

basic constraints : CA=true

 

2017-03-24 09:03:00 VERIFY OK: depth=0

cert. version    : 3

serial number    : 01

issuer name      : C=TW, ST=TW, L=Taipei, O=netgear, OU=netgear, CN=netgear, emailAddress=mail@netgear.com

subject name      : C=TW, ST=TW, O=netgear, OU=netgear, CN=netgear, emailAddress=mail@netgear.com

issued  on        : 2015-11-08 04:51:38

expires on        : 2025-11-05 04:51:38

signed using      : RSA with MD5

RSA key size      : 1024 bits

basic constraints : CA=false

cert. type        : SSL Server

 

2017-03-24 09:03:00 NET Internet:ReachableViaWWAN/WR t------

2017-03-24 09:03:40 Session invalidated: KEEPALIVE_TIMEOUT

2017-03-24 09:03:40 Client terminated, restarting in 2000 ms...

2017-03-24 09:03:42 EVENT: RECONNECTING

2017-03-24 09:03:42 EVENT: RESOLVE

2017-03-24 09:03:42 Contacting YY.YYY.YYY.YY:12973 via UDP

2017-03-24 09:03:42 EVENT: WAIT

2017-03-24 09:03:42 SetTunnelSocket returned 1

2017-03-24 09:03:42 Connecting to [NOIP.dynns.com]:12973 (YY.YYY.YYY.YY) via UDPv4

2017-03-24 09:03:42 EVENT: CONNECTING

2017-03-24 09:03:42 Tunnel Options:V4,dev-type tun,link-mtu 1558,tun-mtu 1500,proto UDPv4,comp-lzo,cipher AES-128-CBC,auth SHA1,keysize 128,key-method 2,tls-client

2017-03-24 09:03:42 Creds: UsernameEmpty/PasswordEmpty

2017-03-24 09:03:42 Peer Info:

IV_GUI_VER=net.openvpn.connect.ios 1.1.1-212

IV_VER=3.1.2

IV_PLAT=ios

IV_NCP=2

IV_TCPNL=1

IV_PROTO=2

IV_LZO=1

IV_AUTO_SESS=1

 

2017-03-24 09:03:42 VERIFY OK: depth=1

cert. version    : 3

serial number    : AD:F8:8A:46:C7:E3:72:03

issuer name      : C=TW, ST=TW, L=Taipei, O=netgear, OU=netgear, CN=netgear, emailAddress=mail@netgear.com

subject name      : C=TW, ST=TW, L=Taipei, O=netgear, OU=netgear, CN=netgear, emailAddress=mail@netgear.com

issued  on        : 2015-11-08 04:51:35

expires on        : 2025-11-05 04:51:35

signed using      : RSA with MD5

RSA key size      : 1024 bits

basic constraints : CA=true

 

2017-03-24 09:03:42 VERIFY OK: depth=0

cert. version    : 3

serial number    : 01

issuer name      : C=TW, ST=TW, L=Taipei, O=netgear, OU=netgear, CN=netgear, emailAddress=mail@netgear.com

subject name      : C=TW, ST=TW, O=netgear, OU=netgear, CN=netgear, emailAddress=mail@netgear.com

issued  on        : 2015-11-08 04:51:38

expires on        : 2025-11-05 04:51:38

signed using      : RSA with MD5

RSA key size      : 1024 bits

basic constraints : CA=false

cert. type        : SSL Server

 

2017-03-24 09:03:59 EVENT: CONNECTION_TIMEOUT [ERR]

2017-03-24 09:03:59 EVENT: DISCONNECTED

2017-03-24 09:03:59 Raw stats on disconnect:

  BYTES_IN : 5702

  BYTES_OUT : 75071

  PACKETS_IN : 54

  PACKETS_OUT : 168

  KEEPALIVE_TIMEOUT : 1

  CONNECTION_TIMEOUT : 1

  N_RECONNECT : 1

2017-03-24 09:03:59 Performance stats on disconnect:

  CPU usage (microseconds): 146787

  Network bytes per CPU second: 550273

  Tunnel bytes per CPU second: 0

2017-03-24 09:03:59 EVENT: DISCONNECT_PENDING

2017-03-24 09:03:59 ----- OpenVPN Stop -----

====================================

 

I appreciate any help that I can get.

 

Thank you,

-Alex

Model: R8500|Nighthawk X8 Tri-Band AC5300 WiFi Router
Message 1 of 2

Accepted Solutions
Alex_CCIM
Apprentice

Re: R8500 OpenVPN isn't connecting via iPhone

Hello All,

 

I fixed my own problem.  It had nothing to do with my router.  It had to do with my AT&T Uverse router.  I had some additional settings to tweak in order to open up additional ports and firewall settings so that my R8500 would be wide open on the internet.  Long story short: My VPN is working again.

 

-Alex

View solution in original post

Message 2 of 2

All Replies
Alex_CCIM
Apprentice

Re: R8500 OpenVPN isn't connecting via iPhone

Hello All,

 

I fixed my own problem.  It had nothing to do with my router.  It had to do with my AT&T Uverse router.  I had some additional settings to tweak in order to open up additional ports and firewall settings so that my R8500 would be wide open on the internet.  Long story short: My VPN is working again.

 

-Alex

View solution in original post

Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 3616 views
  • 0 kudos
  • 1 in conversation
Announcements