Reply

Slow Interne via R7500

michael390
Novice

Slow Interne via R7500

Hi , I have a problem with my netgear 7500 x4 .

My modem gives me directly to my PC or other devices connected trough cable and wifi Network full UP (50Mbit ) and Down Speed ( 75Mbit) , but via my Netgear I get only the full download Speed and not the full Upload speed , only 10 Mbit.
There is no difference if I connect via cable or wifi, allways the same limited speed through my netgear.

I tried also earlier and new beta firmware versions without any effect.
I don't know why, are there any ideas?


Something may important:

Message 1 of 7
marekop
Novice

Re: Slow Interne via R7500

Same problem with my r7500, in worst scenario after hours of intensive internet browsing, router is disconnecting me from the network (wireless connection is working at this time) for approx 30s then connection is back and this issue is repeating every 10-20min. After QOS disabled seems that this issue is gone.
Message 2 of 7
michael390
Novice

Re: Slow Interne via R7500

My QOS is allready off :/
Message 3 of 7
Puffnstuff
Guide

Re: Slow Interne via R7500

You need to roll back to firmware 1.0.0.76 if you're running 1.0.0.82. I had the same issue plus stuttering and my laptop was disconnecting randomly. Rolled back the firmware and everything was fine again.
Message 4 of 7
michael390
Novice

Re: Slow Interne via R7500

Still same problem :/ , how is your router config looking?
Message 5 of 7
Puffnstuff
Guide

Re: Slow Interne via R7500

I would try a reset and then reconfigure it manually.
Message 6 of 7
michael390
Novice

Re: Slow Interne via R7500

After downgrading I did a reset ^^ , but hopefully you something configured in another way than me.
Message 7 of 7
Top Contributors
Discussion stats
  • 6 replies
  • 7723 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation
Announcements