Reply

Speed issues after shut down.

Dronnie
Aspirant

Speed issues after shut down.

Hi all!

 

I have this strange issue with my router. I shut it down sometimes, for example when lightning is close to me. So, when I turn it back again, everything seems fine and my devices can connect without problems. But, the throughput speed both on wired and wireless (2,4GHz and 5GHz) is extremly low. I meserued the speed and got 98 Mbit up and 0,1 Mbit down (do have 100/100 fiber). When i restart the router the problem disappear. 

 

Im not sure but i think this issue showed it self after the latest firmware update (1.0.2.64).

 

Any ideas?

 

/Dronnie

Model: R8500|Nighthawk X8 Tri-Band AC5300 WiFi Router
Message 1 of 9
Retired_Member
Not applicable

Re: Speed issues after shut down.

How are you shuting it down?

Message 2 of 9
Dronnie
Aspirant

Re: Speed issues after shut down.

The power button back on the router, then unplug in from the ethernet socket and power socket.

Message 3 of 9
Retired_Member
Not applicable

Re: Speed issues after shut down.

do you disconect the WAN & LAN cables?

Message 4 of 9
Dronnie
Aspirant

Re: Speed issues after shut down.

Yes, the WAN cable and power.

Message 5 of 9
Retired_Member
Not applicable

Re: Speed issues after shut down.

have you checked the speed at the modem before rebooting router

Message 6 of 9
Dronnie
Aspirant

Re: Speed issues after shut down.

Ye I have. Normal speed. 

Message 7 of 9
Dronnie
Aspirant

Re: Speed issues after shut down.

So, any ideas? Smiley Happy

Message 8 of 9
Retired_Member
Not applicable

Re: Speed issues after shut down.

I cannot think of any setting that would cause your issue. Try reverting back to previous FW and see what happens

Message 9 of 9
Top Contributors
Discussion stats
  • 8 replies
  • 2099 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements