Reply

r6400 v2 Internet LED blinking orange and no internet connection

motu61
Follower

r6400 v2 Internet LED blinking orange and no internet connection

I am having a problem with the connection from my R6400 v2 router. I just started service with Spectrum and purchased a CM700 modem. The connection works when I plug the modem into my desktop. When I connect it to the router the internet indicator LED on the R6400 flashes orange and the genie is unable to setup my connection. 

 

Here is what I have tried so far: 

  • Restarting the modem and router, letting the modem turn on and then follow with the router
  • Manually inputting the MAC adress. 
  • Factory reset the router
  • Upgraded the firmware (reflashed the same version) 

Every fix I have tried has yielded the same result, internet indicator on the router blinking orange and no internet access. 

If anyone has had thses issues I would appreciate the help.

 

Thank you! 

Model: R6400|AC1750 Smart WiFi Router
Message 1 of 2
plemans
Guru

Re: r6400 v2 Internet LED blinking orange and no internet connection

try replacing the cable between the CM700 and the router. 

You didn't put which firmware your on but I'd recommend installing version 1.0.3.66 over a hardwired connection, reset the router again, and then follow the install guide. 

Current Setup: CM2000-> RBK750-> GS716v2-> RAXE500-> Pi-hole->
Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 242 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E