Reply

Re: some web pages don't load

ross_h
Novice

some web pages don't load

firmware version V1.0.1.16_1.0.74

some web pages will not load with this router such as adobe.com, propay.com and square.com. These sites have been verified as working.

Facebook will not load profile pictures either. small thing but still strange. I get a request timed out whenever I try to ping them.

I can connect directly to the cable modem and it seems to work fine. I did a factory reset of the router and still get the same issue.

kind of grasping at straws at this point.

any suggestions would be awesome
thanks

Message 1 of 13
Tsparky
Aspirant

Re: some web pages don't load

Try disabling Genie so it's not running in the background.... had similar issues which were caused by Genie.
Message 2 of 13
Fairytail
Virtuoso

Re: some web pages don't load

Try lowering down the MTU size under WAN setup.
Message 3 of 13
ross_h
Novice

Re: some web pages don't load

so I got my second router from netgear. and it's doing the same thing.

the MTU size is set at 1500.

I haven't tried turning off genie

has anyone else run into this?
Message 4 of 13
Babylon5
NETGEAR Employee Retired

Re: some web pages don't load

In the router configuration pages (WAN Setup I think), you should see an option to ‘Use Computer MAC Address’, try setting that option then power cycle the modem (that’s the modem, not the router).

This assumes two things;

1. You have a cable ISP and Cable modem
2. The computer which is having its MAC address cloned is able to access those sites in question when directly connected to the modem.
____________________________
Working on behalf of Netgear
My name is Andy
Message 5 of 13
Fairytail
Virtuoso

Re: some web pages don't load

Can you access those sites when directly connected to the modem?
Message 6 of 13
roderic100
Aspirant

Re: some web pages don't load

Yes, it works fine when the router is not connected.

 

It affects all images whether it be on facebook, browsing a website or opening emails.   It affects both wireless devies and also my laptops/desktop computers.    I have tried disabling and modifying the settings under UPNP.    Still does not work.  

Message 7 of 13
roderic100
Aspirant

Re: some web pages don't load

I am not using a cable modem.  I have fiber using PPOE.   Does not rely on MAC addresses.

Message 8 of 13
roderic100
Aspirant

Re: some web pages don't load

I am having the same exact issue.  It all started after upgrading the firmware a few months back.  A new firmware was released on 11/3/2015 but the problem still persists.  Not sure about MTU as mine is a fiber connection and not cable modem.

Message 9 of 13
JamesGL
Master

Re: some web pages don't load

You may try resetting the router to factory default.

Message 10 of 13
roderic100
Aspirant

Re: some web pages don't load

I have done this already. More than once in fact.
Message 11 of 13
roderic100
Aspirant

Re: some web pages don't load

This was already suggested and tried.  No change.    Where can someone get actual support for this technical issue?

 

Thanks, 


RD

Message 12 of 13
JamesGL
Master

Re: some web pages don't load

Hi roderic100,

 

Try other firmwares which I have provided the link on your other post. You may contact support team.

 

https://community.netgear.com/t5/Nighthawk-WiFi-Routers/Firmware-revision-list-r8000/m-p/1013865/hig...

Message 13 of 13
Top Contributors
Discussion stats
  • 12 replies
  • 12644 views
  • 0 kudos
  • 6 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E