× NETGEAR is aware of a growing number of phone and online scams. To learn how to stay safe click here.
Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

AX5700 Internet LED is not working (OFF)

mapastorg
Initiate

AX5700 Internet LED is not working (OFF)

Router: RAX75 — Nighthawk AX8 8-Stream AX5700 WiFi 6 Router

 

The router has the Internet LED off but I have Internet connection. This is misleading when I am troubleshooting.

I checked the LED Control Settings in Advanced Setup, and it is fine.

I restarted the router a couple of times, and it is still the same.

 

Does anyone have this problem?
Does this have to do with a recent firmware?

 

Hope someone help me. 

Thanks in advance.

Model: RAX80|Nighthawk AX8 8-Stream WiFi Router
Message 1 of 3

Accepted Solutions
mapastorg
Initiate

Re: AX5700 Internet LED is not working (OFF)

After reading the router's manual, I found the solution.

 

To turn the LEDs on or off using the LED On/Off switch:
Move the LED On/Off switch on the rear panel to the On or Off position. 

 

Apparently, some of my kids attempted to hack the router 🙂

View solution in original post

Message 2 of 3

All Replies
mapastorg
Initiate

Re: AX5700 Internet LED is not working (OFF)

After reading the router's manual, I found the solution.

 

To turn the LEDs on or off using the LED On/Off switch:
Move the LED On/Off switch on the rear panel to the On or Off position. 

 

Apparently, some of my kids attempted to hack the router 🙂

Message 2 of 3
Christian_R
NETGEAR Employee Retired

Re: AX5700 Internet LED is not working (OFF)

Hello mapastorg, 

 

Haha, thanks for providing an update to your thread as it may possibly help others! 

 

Regards,

Christian 

Message 3 of 3
Top Contributors
Discussion stats
  • 2 replies
  • 1109 views
  • 1 kudo
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 7