Reply

Older Wifi Devices Not Connecting to Orbi Wifi 6

njsteblay
Tutor

Older Wifi Devices Not Connecting to Orbi Wifi 6

Orb Wifi 6 - Orbi AX6000 Tri-band Mesh WiFi 6 System

Model: RBK852

 

I have an older Insignia Google Home device that connects fine to my older Wifi Router but won't connect to the Orbi Wifi 6.  Any suggestions for configuration that allow older devices to connect?

Message 1 of 5

Accepted Solutions
njsteblay
Tutor

Re: Older Wifi Devices Not Connecting to Orbi Wifi 6

Yes, I posted in the other forum as directed.  I increased the CTS/RTS Threshold  to 2347. 

View solution in original post

Message 4 of 5

All Replies
CrimpOn
Sensei

Re: Older Wifi Devices Not Connecting to Orbi Wifi 6

You are more likely to get an informed response by posting in the community forum for the WiFi 6 (AX) product line:

https://community.netgear.com/t5/Orbi-AX/bd-p/en-home-orbi-ax 

Those of us who watch this forum mostly have the residential WiFi5 products.

Sorry.

I love my Orbi.
Message 2 of 5
FURRYe38
Guru

Re: Older Wifi Devices Not Connecting to Orbi Wifi 6

Any progress on this? 

Are you using the same SSID name and PW as what you used on your prior router?


@njsteblay wrote:

Orb Wifi 6 - Orbi AX6000 Tri-band Mesh WiFi 6 System

Model: RBK852

 

I have an older Insignia Google Home device that connects fine to my older Wifi Router but won't connect to the Orbi Wifi 6.  Any suggestions for configuration that allow older devices to connect?


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle, DST and Traffic Meter>Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 3 of 5
njsteblay
Tutor

Re: Older Wifi Devices Not Connecting to Orbi Wifi 6

Yes, I posted in the other forum as directed.  I increased the CTS/RTS Threshold  to 2347. 

View solution in original post

Message 4 of 5
FURRYe38
Guru

Re: Older Wifi Devices Not Connecting to Orbi Wifi 6

And did this resolved your issue? Looks like it. 


@njsteblay wrote:

Yes, I posted in the other forum as directed.  I increased the CTS/RTS Threshold  to 2347. 


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle, DST and Traffic Meter>Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 5 of 5
Top Contributors
Discussion stats
  • 4 replies
  • 1502 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation
Announcements