Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

[ORBI] Network map not displaying any devices on iOS

Ikr
Follower
Follower

[ORBI] Network map not displaying any devices on iOS

Hello,

 

I can't see any devices connected to my router/ sattelite in the network map on iOS. Works for 2-3 days after factory reset and then always disappears ("No Connected Device Found").

 

My setup is an RBR50 router, an RBS50 satelitte and an RBS20 satelitte. The iOS app is on version 2.4.21.5 (and it was already not working in the previous app version). Firemware version is 2.5.18 on the RBS/R50 and 2.3.5.26 on the RBS20. I was previously on the latest firmewares for both product families but downgraded based on a comment I had seen here (but didn't fix anything).

 

I've tried various firmeware, rebooting the system, relaunching the app and factory reset of the devices. The factory reset worked (i.e., the network map showed which devices were connected on which satelitte) but after 2-3 days it once again stopped working ("No Connected Device Found"), without any input on my end. I tested on various iOS devices and the same issue exists.

 

It seems to be a bug either with the router (some data corruption on the devices types/ names/ etc.?) or with the iOS app. If it helps debugging what might be happening, I noticed that the device manager displays all my devices as "Unkown" when I know that previously in the network map they were correctly identified (e.g., smart speaker/ camera/ etc.).

Curious if anyone has had a similar issue, if there is a different way to see the devices/ satelitte pairing and how we can escalate this as a bug for the dev team to fix. It's a key feature for me that helps me understand why certain devices might be experiencing slower connection...

 

Thanks for the help!

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 1 of 6
Christian_R
NETGEAR Employee Retired

Re: [ORBI] Network map not displaying any devices on iOS

Hello Ikr, 

 

Welcome to the community! I'd like for our support team to look into this further for you. May you send me a private message with your contact info and serial number. 

 

 

Thanks,

Christian 

Message 2 of 6
Rloving
Aspirant

Re: [ORBI] Network map not displaying any devices on iOS

I have the exact same issue. Firmware 2518
Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 3 of 6
Christian_R
NETGEAR Employee Retired

Re: [ORBI] Network map not displaying any devices on iOS

Hi Rloving, 

 

May you try reinstalling the Orbi app and performing a factory reset on the Orbi units. 


Thanks,

Christian 

Message 4 of 6
jeffreyfleischm
Aspirant

Re: [ORBI] Network map not displaying any devices on iOS

For the first week I could see all devices connected to my router and for some reason it now shows no devices which I know is not correct. I made no changes to my router or software - this view seems to have disappeared. I need help to restore this view.

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 5 of 6
Christian_R
NETGEAR Employee Retired

Re: [ORBI] Network map not displaying any devices on iOS

Hello Jeffrey, 

 

May you provide me with the current app and firmware version your iOS device and Orbi router is on.

 

Thanks,

Christian 

Message 6 of 6
Top Contributors
Discussion stats
  • 5 replies
  • 1504 views
  • 0 kudos
  • 4 in conversation
Announcements

Orbi 770 Series