×

Introducing the Orbi 970 Series Mesh System with WiFi 7 technology. For more information visit the NETGEAR Press Room.

Reply

Re: NAT loopback does not work on lan connection but only on wifi

ynghill
Tutor

NAT loopback does not work on lan connection but only on wifi

Hi, I have a new system with router SXR80 and 3 satellite SXS80.
With a computer wired LAN to the router where my web server and sql server are also connected,

my ddns address from NO-IP does not work locally, but with a local address I can reach the server,

it also works when I connect externally via port forwarding.
If I instead connect the computer to the LAN port on an SXS80 connected with wifi to the router,

I can reach the server with ddns address.
Wifi connection to an SXS80 connected with cable to the router does not work either.
Devices that talk to each other locally work on both LAN and WIFI.
I can see all devices with IP scanner.

From what I can find out, there is something wrong with the firmware.
All devices have firmware. V3.3.0.122                                

Message 1 of 5
schumaku
Guru

Re: NAT loopback does not work on lan connection but only on wifi

Reads like NAT loopback from devices connected or associated with a satellite does not loop back to the router connected device.. @BruceGuo please advise - think we talked about this before.

Message 2 of 5
ynghill
Tutor

Re: NAT loopback does not work on lan connection but only on wifi

Hello
If I understand you correctly, this is my first post.
Trying to clarify my problem.
Both lan (cable) and wifi devices connected to a satellite OR the router can not connect

to the server that is lan (cable) connected to the router.
For wifi connected devices directly on the router works.
If the satellite uses wifi for communication to the router, it works..

 

I have the impression that something is wrong with the firmware.
Yngve.

Message 3 of 5
schumaku
Guru

Re: NAT loopback does not work on lan connection but only on wifi

@ynghill your explanation is much better than mine which came from a mixed wired and wireless backhaul config! @BruceGuo please.

Message 4 of 5
ynghill
Tutor

Re: NAT loopback does not work on lan connection but only on wifi

Hello

With the last firmware the isiues ar fixed, now it works.

Message 5 of 5
Top Contributors
Discussion stats
  • 4 replies
  • 841 views
  • 1 kudo
  • 2 in conversation
Announcements