Reply

Re: SXK30 satellites will not stay synced

crpntr
Follower

SXK30 satellites will not stay synced

Hello,

I have an SXK30B3 set with additional satellite, that I can not seem to keep the satellites functional on for more than a day.
They do not drop out, but connected devices lose all connectivity. I have tested the firewall wide open for the firewall, switches are trunked to it with all VLANs available, default VLAN is set to WLAN 1 as mentioned in other issues, as well as trunk on the LAN ports on the device, but it still seems to persist.
Does anyone have any further ideas before I return these and try something else? I love the throughput I get when they're up, so it would be great if I could get them up and running.

Any help is appreciated, thanks!
Message 1 of 4
JeraldM
NETGEAR Moderator

Re: SXK30 satellites will not stay synced

@crpntr 

 

Welcome to the community! 

 

How are the satellites connected to the router? Wired or wireless backhaul?

Also, does the issue happen only on wireless or wired devices connected to the satellite or router?

 

There are a couple of things we can try, kindly check the following:

1. Perform a reset on the satellites only and resync them.

2. Check if the router and satellites are updated to the latest firmware (latest FW is v3.2.33.110) by going to ADVANCED > Administration > Firmware Update

 


Regards, 

 

JeraldM

NETGEAR Community Team

Message 2 of 4
BruceGuo
NETGEAR Expert

Re: SXK30 satellites will not stay synced

Does the issue still happen? Can you PM debug files to @Raghu ?

Thanks

 

Message 3 of 4
BruceGuo
NETGEAR Expert

Re: SXK30 satellites will not stay synced

We have new firmware to improve backhual stability. Please check it out.

 

https://community.netgear.com/t5/Orbi-Pro-Beta/In-Beta-SXK30-Beta-firmware-version-4-0-0-114/m-p/217...

 

Bruce

Message 4 of 4
Top Contributors
Discussion stats
  • 3 replies
  • 385 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation
Announcements