× NETGEAR is aware of a growing number of phone and online scams. To learn how to stay safe click here.
× Introducing the new Orbi 770 Series Mesh System. To learn more click here.
Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

kwangomango
Tutor

ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

I'm having exactly the same issue as described in this thread:

https://community.netgear.com/t5/Orbi/ORBI-UPNP-not-working-when-device-connected-to-satellite/td-p/...

 

but the solution of disabling the daisy chain topology does not fix it for me...

 

 

I have the Orbi RBR/RBS 40 pair in access point mode connected to a TP-Link VR2800 router. If i connect my Synology NAS wired to the RBR40 hub it can detect the VR2800 and happily set the upnp port forwarding rules. However if i connect the NAS wired to the satellite it is unable to detect a compatible upnp router. Everything else seems fine except this upnp issue. Both the hub and satellite have the latest firmware installed.

 

 

Model: RBS40|Orbi AC2200 Tri-band WiFi Add-on Satellite
Message 1 of 10
vajim
Master

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

Message 2 of 10
kwangomango
Tutor

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

Hi

 

UPNP is already enabled on my router. This issue i'm describing is that the Orbi satellite is not forwarding the requests to the router.

Message 3 of 10
vajim
Master

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

well I'm guessing it did work and now it doesn't...??

 

if that's true what changed?

 

firmware?

Message 4 of 10
kwangomango
Tutor

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

Thanks for your assistance but can i suggest you read my original post again and the post i have linked to so that you can be clear what the problem i'm facing is.

Message 5 of 10
vajim
Master

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

ok

Message 6 of 10
BoilerPlate
Apprentice

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

You may want to get help from other more experienced and informative users here in the forums. User beware>vajim. 


@kwangomango wrote:

I'm having exactly the same issue as described in this thread:

https://community.netgear.com/t5/Orbi/ORBI-UPNP-not-working-when-device-connected-to-satellite/td-p/...

 

but the solution of disabling the daisy chain topology does not fix it for me...

 

 

I have the Orbi RBR/RBS 40 pair in access point mode connected to a TP-Link VR2800 router. If i connect my Synology NAS wired to the RBR40 hub it can detect the VR2800 and happily set the upnp port forwarding rules. However if i connect the NAS wired to the satellite it is unable to detect a compatible upnp router. Everything else seems fine except this upnp issue. Both the hub and satellite have the latest firmware installed.

 

 


 

Message 7 of 10
vajim
Master

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite


@kwangomango wrote:

Thanks for your assistance but can i suggest you read my original post again and the post i have linked to so that you can be clear what the problem i'm facing is.


any progress on this?

Message 8 of 10
kwangomango
Tutor

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite

No one has been able offer any suggestions to fix it just yet.
Message 9 of 10
vajim
Master

Re: ORBI RBS/RBR 40 UPNP not working when device connected to satellite


@kwangomango wrote:
No one has been able offer any suggestions to fix it just yet.

If it's under warranty contact support, if NOT perhaps it's time to move on

Message 10 of 10
Top Contributors
Discussion stats
  • 9 replies
  • 1323 views
  • 2 kudos
  • 3 in conversation
Announcements

Orbi 770 Series