Reply
Highlighted
Tutor

AP mode - add_nat_rule and del_nat_rule entries

My Orbi RBK40 appears to have auto upgraded to 2.2.1.210 and now I am seeing repeated log entries that say:

 

[UPnP set event: del_nat_rule] from source 192.168.1.24, Thursday, October 11, 2018 11:49:33
[UPnP set event: add_nat_rule] from source 192.168.1.24, Thursday, October 11, 2018 11:49:32

 

The IP in question is assigned to my WD MyCloud NAS. I've never seen this before the upgrade and I have the Orbi in AP mode with a FiOS Actiontec router. Wondering whats going on?

 

 

Model: RBK40| Orbi AC2200 WiFi System
Message 1 of 4
Highlighted
Guru

Re: AP mode - add_nat_rule and del_nat_rule entries

Try a factory rest on the Orbi router and set up from scratch and configure AP mode again and see if the logs still appear with this...


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>RBK853 v3.1.16.6(Router Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK50, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 2 of 4
Highlighted
Tutor

Re: AP mode - add_nat_rule and del_nat_rule entries

FURRYe38 - I am reluctant to do that as my Orbi system is relatively stable. Any other thoughts?

Message 3 of 4
Highlighted
Guru

Re: AP mode - add_nat_rule and del_nat_rule entries

Either run with it and don't worry abou the log messages or try a factory reset. 

https://community.netgear.com/t5/Orbi/Firmware-2-2-1-210-released-as-of-10-3-18/m-p/1647303/highligh...


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>RBK853 v3.1.16.6(Router Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK50, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 4 of 4
Top Contributors
Discussion stats
  • 3 replies
  • 744 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements