Reply
Highlighted

Connected devices on Satellite shows fewer than actually connected

Per the title, the web config of connected devices on the satellite shows less than those actually connected to it.

For example, Im currently seeing 5 devices in 2.4G and 5G bands showing on the web interface.

 

Having enabled telnet and issued wlanconfig ath0 list sta  + wlanconfig ath1 list sta

I see 10 devices.

 

Im not sure if this is a result of upgrading to V2.1.3.4 firmware or not - can someone on the older firmware check? I dont want to downgrade to check myself Smiley Wink

 

The Router node correctly shows the total of both main and satellite devices.

Model: RBK50| Orbi AC3000 High-Performance Tri-Band WiFi System
Message 1 of 6
Highlighted
Guru

Re: Connected devices on Satellite shows fewer than actually connected

Was a factory reset performed after upgrading to v2.1.3.4? If not, then there maybe some residual data left from prior FW and configuration. IT's highly recommended to factory reset both router and satllite(s) and setup from scratch. 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 2 of 6
Highlighted

Re: Connected devices on Satellite shows fewer than actually connected

yes, full reset done.

Message 3 of 6
Highlighted
Guru

Re: Connected devices on Satellite shows fewer than actually connected

Try viewing the page with a different brower to see if there are any differences.

 

I would do this. turn off all connected devices that connects to the satellite. Should see nothing connected. then add one device. check status. graduate adding a device and check status...

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 4 of 6
Highlighted

Re: Connected devices on Satellite shows fewer than actually connected

Browser makes no difference.

 

Can you confirm you see the same number in the web interface and CLI on the satellite?

And how many devices connected to the satellite?

Message 5 of 6
Highlighted
Guru

Re: Connected devices on Satellite shows fewer than actually connected

I'm seeing only two items in the UI and in telnet for my 1 satellite:

wlanconfig ath0 list sta  + wlanconfig ath1 list sta

ADDR               AID CHAN TXRATE RXRATE RSSI MINRSSI MAXRSSI IDLE  TXSEQ  RXSE
Q  CAPS        ACAPS     ERP    STATE MAXRATE(DOT11) HTCAPS ASSOCTIME    IEs   M
ODE                   PSMODE
18:********    2    1  58M     11M   27      18      83    2      0   6553
5  EPSs         0          f              0              PG 73:30:49     RSN WME
 IEEE80211_MODE_11NG_HT20   1
e0:********    1    1  72M     72M   35      33      37    2      0   6553
5  EPSs         0          f              0               Q 00:13:59     RSN WME

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80(Modem Mode)>RBK853 v3.2.16.6(Router Mode)

Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 6 of 6
Top Contributors
Discussion stats
  • 5 replies
  • 718 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements