Reply
Highlighted
Follower

Orbi RBR20 Hard Wire Disconnect Issue

Hello,

 

Seems like I have predictable disconnect issues on my hard wired connection.  No issues on the wifi side.

 

I have an RBR20 + 2x RBW30 in my house.  RBR20 is connected to a Netgear 16 port gigabit switch.  Which is then connected to a Mac Mini and WD My Cloud NAS.  I am running Plen on the Mac Mini.  Plex has had processing issues and I've narrowed it down to the NAS being disconnected every 20 minutes.  I checked the IP addreess (I thought it was somehow changing every 20 minutes due to the mesh architecture) and the wired connection to the Mac Mini gets dropped -- this does not seem to be the case.

 

Is there a known issue that NAS connections gets dropped every 20 minutes or some predictable interval?

 

Thanks!

Model: RBK22| Orbi AC2200 Tri-band WiFi System
Message 1 of 2
Highlighted
Guru

Re: Orbi RBR20 Hard Wire Disconnect Issue

What FW is currently loaded?
What is the Mfr and model# of the ISP modem the NG router is connected too?

What is the model# of the ethernet switch if one is in the configuration.

Set up Reserved IP addresses for the NAS on the router.


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 451 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements