Reply

Packet loss during ping on same satellite or different satellites

geneousgene
Aspirant

Packet loss during ping on same satellite or different satellites

I have two satellites and I see latency problems and lost pings whether the two machines are close together to the satellite or in different places. 

 

My ping looks like this:

 

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17479 ttl=64 time=118.738 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17480 ttl=64 time=22.321 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17481 ttl=64 time=142.668 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17482 ttl=64 time=387.413 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17483 ttl=64 time=178.961 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17484 ttl=64 time=370.118 ms

Request timeout for icmp_seq 17485

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17486 ttl=64 time=41.967 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17487 ttl=64 time=590.077 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17488 ttl=64 time=323.136 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17489 ttl=64 time=325.126 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17490 ttl=64 time=130.102 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17491 ttl=64 time=63.652 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17492 ttl=64 time=7.914 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17493 ttl=64 time=33.584 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17494 ttl=64 time=7.279 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17495 ttl=64 time=551.259 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17496 ttl=64 time=225.913 ms

Request timeout for icmp_seq 17497

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17497 ttl=64 time=1089.848 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17498 ttl=64 time=86.661 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17499 ttl=64 time=135.036 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17500 ttl=64 time=7.765 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17501 ttl=64 time=157.633 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17502 ttl=64 time=376.278 ms

64 bytes from 192.168.1.10: icmp_seq=17503 ttl=64 time=26.287 ms

Model: Orbi High-Performance AC3000 Tri-Band WiFi System (RBK50)
Message 1 of 4
geneousgene
Aspirant

Re: Packet loss during ping on same satellite or different satellites

Router Firmware Version
V2.0.0.72

Message 2 of 4
geneousgene
Aspirant

Re: Packet loss during ping on same satellite or different satellites

Just upgraded to V2.0.0.74 and it made things worse. Packet loss still occurs, but I can no longer consistently ping devices connected to a different satellite. 

Model: Orbi High-Performance AC3000 Tri-Band WiFi System (RBK50)
Message 3 of 4
rhester72
Virtuoso

Re: Packet loss during ping on same satellite or different satellites

Check the CPU utilization on the debug page on the router - I had a EX6400 wifi extender that went _insane_ with DHCP requests that pretty much DoS'ed my entire wireless network.

 

Rodney

Message 4 of 4
Top Contributors
Discussion stats
  • 3 replies
  • 724 views
  • 1 kudo
  • 2 in conversation
Announcements