Reply

Re: Rbk50 speed issues

FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Well if you have disabled IPv6, not touched QoS, Access Controls or Traffic Meter and disabled Daisy Chain, it should be good. 

Others have reported getting 900Mb on there systems before...


@Damit1 wrote:
Tried several sites.
Im pretty convinced it is some internal throtlling, I just cannot figure out which.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 51 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Well, hope it would be resolved soon and could start enjoy Orbi.
Message 52 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Did you attempt the FW downgrade to v16 yet? 

And your getting solid 900Mb with out the Orbi online right? Direct thru the ISP device? 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 53 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Done it last night. Currently on this ver.

Yesterday night I got every 2-4 speedtest 900~. Today 560~600 again, and checked once again with media converter of ISP is getting full 950.

Means it is ORBI, Q is what about it.
Message 54 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Possible problem in handling of higher speeds is breaking down. Something NG engineering and support need to collect some logs from you and see if they can indentify where the problem is at. I would make contact with NG support again. Have them collect the Orbi logs from you.

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 55 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Lol, last night it was v 16.

Now I get it has auto update it self to V 21.
Im confused now.
Message 56 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Will try in following days, when I have the time, to re flash V21, manually, and factory.

Some friends with V21 and same ISP and service dont have this issue.
Message 57 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Last comment for today, as I see WIFI abillites are dropped frokm last night during this auto update

Used to 550-600M wireless and suddenly barely 400.
Message 58 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Get with NG support and get some logs collected. 

IP address of router/debug.htm

 

Worry about wireless speeds after wired is figured out. 

Let us know how it goes. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 59 of 111
Blanca_O
NETGEAR Moderator

Re: Rbk50 speed issues

Hi @Damit1

 

Please check your inbox. 

 

Regards, 
Blanca 
Community Team

Message 60 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Let us know how it goes with support. 


@Damit1 wrote:
Last comment for today, as I see WIFI abillites are dropped frokm last night during this auto update

Used to 550-600M wireless and suddenly barely 400.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 61 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Replied.

Sadly, the NG support did not reach back.
I start to give up, although it is considered a good product.
Not sure if the husstle worth it, in specific when NG support not reach back.
No official support.

Sadly not good.
Message 62 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Did you open up a support ticket here?

https://www.netgear.com/mynetgear/registration/login.aspx

And did you send a PM to

@Blanca_O ?


@Damit1 wrote:
Replied.

Sadly, the NG support did not reach back.
I start to give up, although it is considered a good product.
Not sure if the husstle worth it, in specific when NG support not reach back.
No official support.

Sadly not good.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 63 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Yes, and sent case no to the user Bianca as requested.
Message 64 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Hope they can help you out. 

 

Good Luck. 


@Damit1 wrote:
Yes, and sent case no to the user Bianca as requested.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 65 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

I bet it is not a defective second item, but a missing setting.

Hope they would call.
Im required to return defective older kit, but not doing it wholehearted.

For sure, my customer experience here is not as I would wish it would.
Message 66 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Did you already get a RMA? If you didn't and it's doing the same thing, then possible FW issue or problem is else where. 

 

You don't have to return your original unit if you feel like the situation doesn't change. You can just return the 2nd RMA unit. As long as you return either unit to NG. 


Be upfront with NG and do things the right way. If NG is working with you give them a chance to make the situation right. 

 

Good Luck. 


@Damit1 wrote:
I bet it is not a defective second item, but a missing setting.

Hope they would call.
Im required to return defective older kit, but not doing it wholehearted.

For sure, my customer experience here is not as I would wish it would.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 67 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Got the RMA of course, installed since last friday.

My dissapointment is NG did not call back after 2 times of calling them and left messages that L2 team should call me.
It is about a week since I first contact them.
Message 68 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

I would keep contact via the support ticket page to maintain contact and updates there. I did this last year and had great success. NG support always kept in contact there. 


@Damit1 wrote:
Got the RMA of course, installed since last friday.

My dissapointment is NG did not call back after 2 times of calling them and left messages that L2 team should call me.
It is about a week since I first contact them.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 69 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Will try this way, man.
Thanks for the moral support Smiley Happy
Message 70 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

I'm sure someone will respond. Hope it all works out for you.

Smiley Wink

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 71 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Finally NG support contact back.

Did not have to do much, the indian technician hold the call for about 50 min.

I have done every possibile test.

Even my FTTH infrastructure got a technician here, changed a SFP module , just to make sure.

Under ISPs router , hardwired, 950M without a doubt.

Switched back, just for a moment, the RBR to be main router, instead of ISPs. 560M top

Well, that sucks.
I have to keep ISP router (planned to return it), and use Orbi as AP only.

If anyone knows anything, I would apprecaite the tips.
I am up for any test.
Message 72 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Can you get your hands on the Orbi Beta? 

https://community.netgear.com/t5/Orbi/Looking-for-a-select-group-of-Orbi-Community-members-that-are/...

 

Do you have good speeds while the Orbi is in AP mode? 


@Damit1 wrote:
Finally NG support contact back.

Did not have to do much, the indian technician hold the call for about 50 min.

I have done every possibile test.

Even my FTTH infrastructure got a technician here, changed a SFP module , just to make sure.

Under ISPs router , hardwired, 950M without a doubt.

Switched back, just for a moment, the RBR to be main router, instead of ISPs. 560M top

Well, that sucks.
I have to keep ISP router (planned to return it), and use Orbi as AP only.

If anyone knows anything, I would apprecaite the tips.
I am up for any test.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 73 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

I asked to participate, but I think somewhere over this post I have seen they stopped adding anymore testers.

Is this 2.2 FW is not latest one 2.2.10? Or really is 2.2?
Anyway I asked in, plus sent a PM to the post creator.
No luck just yet.

Did try on beginning AP mode, arround 600M tops as well.

I feel like this product is not the right fit as router, just as AP solution.
I really want to believe Im wrong, but no luck so far.
Have seen a lot of complains about it, in the community and in the entire web, but have not seen a complain that was not solved eventually.

I hope that some FW update will enevtually solve it, and have the option to disable the auto update, for good.
The trick of Telnet file edit is annoying because it temp. Day after it jusu auto update for me, twice so far.
Message 74 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Possible they might have enough testers for that. Maybe they will respond next week. 

 

I feel that it maybe a HW issue rather then FW. Other have been able to get there systems up to 900Mb. 

https://community.netgear.com/t5/Orbi/New-RBR50-Satellite-setup-some-thoughts-and-questions/m-p/1695...
https://community.netgear.com/t5/Orbi/Download-speed-cut-in-half-on-wired-connection/m-p/1695372/hig...

 

You would have to try another Orbi router to see. Seems like your current one is stuck and just won't go past..


@Damit1 wrote:
I asked to participate, but I think somewhere over this post I have seen they stopped adding anymore testers.

Is this 2.2 FW is not latest one 2.2.10? Or really is 2.2?
Anyway I asked in, plus sent a PM to the post creator.
No luck just yet.

Did try on beginning AP mode, arround 600M tops as well.

I feel like this product is not the right fit as router, just as AP solution.
I really want to believe Im wrong, but no luck so far.
Have seen a lot of complains about it, in the community and in the entire web, but have not seen a complain that was not solved eventually.

I hope that some FW update will enevtually solve it, and have the option to disable the auto update, for good.
The trick of Telnet file edit is annoying because it temp. Day after it jusu auto update for me, twice so far.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.18.1/RBK50 v2.7.2.104(WW)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450(v2.3.2.120) and WNHDE111
Message 75 of 111
Top Contributors
Discussion stats
  • 110 replies
  • 4587 views
  • 4 kudos
  • 7 in conversation
Announcements