Reply

Wifi drops after 2.7.2.104

Erwin_S
Aspirant

Wifi drops after 2.7.2.104

Hi,

 

after updating my Orbi recently to 2.7.2.104, the WiFi connection seems to be instable.

On my iPad devices for example, wifi is regulary disconnected.

Trying to reconnect leads to al long lasting attempt, and then the message that the password is incorrect.

When typing the password again the wifi connects as normal, and after a few days it occurs again.

 

Both iPad devices and Orbi have been reset several times, but no result up until now.

 

Any advice, eg. searching in logging etc. before completely factory resetting the device?

The last option would not be preferrable due to all the work to getr things back online.

Also the only moment to execute that would be in the middle of the night due to heavy usage of the devices.

 

Regards,

 

Erwin

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 1 of 14
vajim
Master

Re: Wifi drops after 2.7.2.104

you may want to revert your firmware

 

lots of problems with 2.7.2.104

 

you can do a search

 

 

Message 2 of 14
Ha_Ku_Na
Luminary

Re: Wifi drops after 2.7.2.104


@vajim wrote:

you may want to revert your firmware

 

lots of problems with 2.7.2.104

 

you can do a search

 

 


This is not true, from my point of view.

Usually only problems are reported here in the forums, but seldom successfull updates.

2.7.2.104 is the most stable firmware since 2.5.1.16, the only issue I recognized:
- connection speed in Orbi App is missing for devices not connected to RBR

- but Orbi App (iOS) is anyway not recommended (my personal opinion)

Message 3 of 14
vajim
Master

Re: Wifi drops after 2.7.2.104


@Ha_Ku_Na wrote:

@vajim wrote:

you may want to revert your firmware

 

lots of problems with 2.7.2.104

 

you can do a search

 

 


This is not true, from my point of view.

Usually only problems are reported here in the forums, but seldom successfull updates.

2.7.2.104 is the most stable firmware since 2.5.1.16


Thanks for your opinion.  A simple search here will prove otherwise.  IF your update to this firmware was so successful, why wait to post a counter comment?  As you said, perhaps this forum does need more successful posts.  The caution to that would be to include system setup, devices, update procedure, etc.  To simply say the firmware is good is not always true.  My comment is only posted on years of watching others in here dive into a firmware update only to return in a few days wishing they hadn't.  Lets bring on the successful update details.

Message 4 of 14
Ha_Ku_Na
Luminary

Re: Wifi drops after 2.7.2.104



Thanks for your opinion.  A simple search here will prove otherwise.  IF your update to this firmware was so successful, why wait to post a counter comment?  As you said, perhaps this forum does need more successful posts.  The caution to that would be to include system setup, devices, update procedure, etc.  To simply say the firmware is good is not always true.  My comment is only posted on years of watching others in here dive into a firmware update only to return in a few days wishing they hadn't.  Lets bring on the successful update details.


see https://community.netgear.com/t5/Orbi/New-Orbi-RBR50-Router-Firmware-Version-V2-7-2-104-Released/td-...

 

I guess, I posted more informative information in my few posts than you over "years".
Most of your posts are not helpful, also my personal opinion ;-)

Message 5 of 14
vajim
Master

Re: Wifi drops after 2.7.2.104


@Ha_Ku_Na wrote:


Thanks for your opinion.  A simple search here will prove otherwise.  IF your update to this firmware was so successful, why wait to post a counter comment?  As you said, perhaps this forum does need more successful posts.  The caution to that would be to include system setup, devices, update procedure, etc.  To simply say the firmware is good is not always true.  My comment is only posted on years of watching others in here dive into a firmware update only to return in a few days wishing they hadn't.  Lets bring on the successful update details.


see https://community.netgear.com/t5/Orbi/New-Orbi-RBR50-Router-Firmware-Version-V2-7-2-104-Released/td-...

 

I guess, I posted more informative information in my few posts than you over "years".
Most of your posts are not helpful, also my personal opinion ;-)


help is in the mind of the beholder.  personal attacks are from the devil

Message 6 of 14
FURRYe38
Guru

Re: Wifi drops after 2.7.2.104

Try a full power OFF of the RBR and RBS and modem for 30 seconds then back on. 

 


@Erwin_S wrote:

Hi,

 

after updating my Orbi recently to 2.7.2.104, the WiFi connection seems to be instable.

On my iPad devices for example, wifi is regulary disconnected.

Trying to reconnect leads to al long lasting attempt, and then the message that the password is incorrect.

When typing the password again the wifi connects as normal, and after a few days it occurs again.

 

Both iPad devices and Orbi have been reset several times, but no result up until now.

 

Any advice, eg. searching in logging etc. before completely factory resetting the device?

The last option would not be preferrable due to all the work to getr things back online.

Also the only moment to execute that would be in the middle of the night due to heavy usage of the devices.

 

Regards,

 

Erwin


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 7 of 14
vajim
Master

Re: Wifi drops after 2.7.2.104


@FURRYe38 wrote:

Try a full power OFF of the RBR and RBS and modem for 30 seconds then back on. 

 


 

IF this does work, is it a part of the firmware update instructions provided by Netgear?

Message 8 of 14
BoilerPlate
Apprentice

Re: Wifi drops after 2.7.2.104

Vajim's lack of knowledge and experience, your help and support mileage may vary. 
Historical posts prove it:
https://community.netgear.com/t5/Orbi/RBR50-Have-You-Installed-V2-7-2-104/m-p/2055212


https://community.netgear.com/t5/Orbi/Orbi-RSR50-firmware-2-5-1-16/m-p/1903734/highlight/true#M90556
https://community.netgear.com/t5/Orbi/Problems-with-new-Orbi-RBK53-setup/m-p/1876257#M85028
https://community.netgear.com/t5/Orbi/Constant-VPN-reconnecting-since-upgrading-to-firmware-V2-5-1-8...
https://community.netgear.com/t5/Orbi/Netgear-drops-the-ball-again-RBR50-on-FW2-5-1-8/td-p/1876302/j...
https://community.netgear.com/t5/Orbi/Orbi-RBR50-was-working-amp-changed-modem-now-not-working/m-p/1...
https://community.netgear.com/t5/Orbi/Orbi-RBK50-Speeds-Drop/td-p/1891090/jump-to/first-unread-messa...
https://community.netgear.com/t5/Orbi/dropped-bandwidth-on-Orbi-RBR50-with-cm1000-modem/m-p/1901910#...
https://community.netgear.com/t5/Orbi/Orbi-RBR50-bricked-during-update-to-2-3-5-30/m-p/1897073/highl...

Sad that he has to spread false and inaccurate, unhelpful information and badger, troll and calling others names(beuller), that are just providing help to others. It's confusing to users and discouraging for those just looking for help and good information. 

Must have a sad life. 
Smiley Sad


@Ha_Ku_Na wrote:


Thanks for your opinion.  A simple search here will prove otherwise.  IF your update to this firmware was so successful, why wait to post a counter comment?  As you said, perhaps this forum does need more successful posts.  The caution to that would be to include system setup, devices, update procedure, etc.  To simply say the firmware is good is not always true.  My comment is only posted on years of watching others in here dive into a firmware update only to return in a few days wishing they hadn't.  Lets bring on the successful update details.


see https://community.netgear.com/t5/Orbi/New-Orbi-RBR50-Router-Firmware-Version-V2-7-2-104-Released/td-...

 

I guess, I posted more informative information in my few posts than you over "years".
Most of your posts are not helpful, also my personal opinion ;-)


 


@Ha_Ku_Na wrote:


Thanks for your opinion.  A simple search here will prove otherwise.  IF your update to this firmware was so successful, why wait to post a counter comment?  As you said, perhaps this forum does need more successful posts.  The caution to that would be to include system setup, devices, update procedure, etc.  To simply say the firmware is good is not always true.  My comment is only posted on years of watching others in here dive into a firmware update only to return in a few days wishing they hadn't.  Lets bring on the successful update details.


see https://community.netgear.com/t5/Orbi/New-Orbi-RBR50-Router-Firmware-Version-V2-7-2-104-Released/td-...

 

I guess, I posted more informative information in my few posts than you over "years".
Most of your posts are not helpful, also my personal opinion ;-)


 

Arris 6183
R7800
RBK50
Message 9 of 14
vajim
Master

Re: Wifi drops after 2.7.2.104

@FURRYe38 wrote:

Try a full power OFF of the RBR and RBS and modem for 30 seconds then back on. 

 

 

IF this does work, is it a part of the firmware update instructions provided by Netgear?

Message 10 of 14
ngautobot
Tutor

Re: Wifi drops after 2.7.2.104

After updating to 2.7.2.104 my connections are very flaky. How do I revert? I cannot find specific information on how to. Thanks!
Message 11 of 14
vajim
Master

Re: Wifi drops after 2.7.2.104


@ngautobot wrote:
After updating to 2.7.2.104 my connections are very flaky. How do I revert? I cannot find specific information on how to. Thanks!

If you've tried all the great suggestions to fix the problem, you can go to the download area, enter your model number and see what's there.

 

 

Message 12 of 14
FURRYe38
Guru

Re: Wifi drops after 2.7.2.104

Try a factory reset and setup from scratch after loading FW. 

 


@ngautobot wrote:
After updating to 2.7.2.104 my connections are very flaky. How do I revert? I cannot find specific information on how to. Thanks!

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 13 of 14
vajim
Master

Re: Wifi drops after 2.7.2.104


@FURRYe38 wrote:

Try a factory reset and setup from scratch after loading FW. 

 


@ngautobot wrote:
After updating to 2.7.2.104 my connections are very flaky. How do I revert? I cannot find specific information on how to. Thanks!

 


I'm sure this has been mentioned already....sigh

Message 14 of 14
Top Contributors
Discussion stats
  • 13 replies
  • 746 views
  • 3 kudos
  • 6 in conversation
Announcements