Reply
zamoose
Aspirant

"New" Orbi from Amazon gets 404 errors on setup

Bought an RBR50 base + satellite off of Amazon Warehouse. Ostensibly only the packaging was damaged. The satellite appears to be functioning -- I can connect to the web interface there. However, the Orbi app and even attempts to directly connect to the base via wired and wireless connections result only in 404 Not Found errors popping up.

 

I've tried resetting it with a safety pin and have gone through that rigamarole, no dice. It seems like perhaps someone *did* open this before and maybe messed up the firmware, as it kinda seems like the internal web server is messed up. (I'm assuming that's why I'm getting the 404s).

 

The wifi is working -- I can see the SSID. I can connect to the wired ports. It's handing out DHCP addresses and even pairing with the Satellite (seemingly). It's just that the web interface does nothing other than throw 404s.

 

Does anyone know of a way to upgrade the firmware without being able to connect to the web interface? Is there perhaps a way to do it via the USB port?

 

Or, shy of that, anyone have any briliant ideas on how to get it to work? Thanks.

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 1 of 5

Accepted Solutions
FURRYe38
Guru

Re: "New" Orbi from Amazon gets 404 errors on setup

https://kb.netgear.com/000059634/How-to-upload-firmware-to-a-NETGEAR-router-using-Windows-TFTP
Need to press the reset button for 30 seconds then release, then it send to PUT the command and upload the FW. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111

View solution in original post

Message 2 of 5

All Replies
FURRYe38
Guru

Re: "New" Orbi from Amazon gets 404 errors on setup

https://kb.netgear.com/000059634/How-to-upload-firmware-to-a-NETGEAR-router-using-Windows-TFTP
Need to press the reset button for 30 seconds then release, then it send to PUT the command and upload the FW. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111

View solution in original post

Message 2 of 5
Mstrbig
Master

Re: "New" Orbi from Amazon gets 404 errors on setup



If you purchased the "renewed model", there may be issues. so if @FURRYe38 's suggestion does not work, I would return it. 

Orbi RBK53 System/RBR50/RBS50/RBS50. + Orbi Voice RBS40V
RBK753 system/RBR750/RBS750/RBS750 + RBK853 System/RBR850/RBS850/RBS850
There's always a logical answer, if you have all the facts!
Message 3 of 5
zamoose
Aspirant

Re: "New" Orbi from Amazon gets 404 errors on setup

This appears to have worked! Thanks for the pointer. 

 

Now to actually deploy the Orbi...

Message 4 of 5
FURRYe38
Guru

Re: "New" Orbi from Amazon gets 404 errors on setup

Glad it worked. Enjoy. Smiley Wink


@zamoose wrote:

This appears to have worked! Thanks for the pointer. 

 

Now to actually deploy the Orbi...


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12
RBK50 v2.7.2.104(WW) Circle Enabled
Additional NG HW: C7800/CM1100/CAX80/CM2000, Orbi CBK40, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 5 of 5
Top Contributors
Discussion stats
  • 4 replies
  • 317 views
  • 1 kudo
  • 3 in conversation
Announcements