Reply
Highlighted
Aspirant

"WAN Port mirror to LAN port1" Not Working

I've been trying to setup a network monitoring system in my home so I can understand more about the traffic flows, who is using the traffic, sites visited, etc.  To accomplish this, I wanted to use the debug option for "WAN Port mirror to LAN port1" but for some reason, all I see is LAN level broadcast traffic, and no traffic to all hosts on my network.  I've checked and verified my system running TCPdump is connected to the right power (I even went through all ports moving the cable).

 

Does the mirror function work when the Orbi solution is in router mode?

Model: RBR50|Orbi AC3000 Tri-band WiFi Router
Message 1 of 2
Highlighted
Master

Re: "WAN Port mirror to LAN port1" Not Working


@RonB223 wrote:

I've been trying to setup a network monitoring system in my home so I can understand more about the traffic flows, who is using the traffic, sites visited, etc.  To accomplish this, I wanted to use the debug option for "WAN Port mirror to LAN port1" but for some reason, all I see is LAN level broadcast traffic, and no traffic to all hosts on my network.  I've checked and verified my system running TCPdump is connected to the right power (I even went through all ports moving the cable).

 

Does the mirror function work when the Orbi solution is in router mode?


If I remember correctly, "WAN Port mirror to LAN port1" is going to give you total traffic the WAN is broadcasting to the LAN. You would have to use 3rd party software to achieve what you are looking for. Some are free, others have free trials and others are pay.

 

Orbi RBK53 System/RBR50/RBS50/RBS50. + Orbi Voice RBS40V
RBK753 system/RBR750/RBS750/RBS750 + RBK853 System/RBR850/RBS850/RBS850
There's always a logical answer, if you have all the facts!
Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 147 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements