× NETGEAR will be terminating ReadyCLOUD service by July 1st, 2023. For more details click here.
Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

RN102 power led blinking constantly

pegagu
Aspirant

RN102 power led blinking constantly

Hi,

My RN102 power led is constantly blinking and I have no access to the drives nor the webadmin page.

If I eject the drives out and I power on the device again the system boots and I can access the webadmin page, so I insert back again which are recognized but they are shown as full (which they shouldn´t) and not accessible.

 

I have read across the forum some similar errors and it looks the moderator ended up loging into the system to reinstall some packages.

anyhelp and suggestions are more than welcome

thanks

pere

Model: RN102|ReadyNAS 100 Series 2- Bay
Message 1 of 8

Accepted Solutions
evan2
NETGEAR Expert

Re: RN102 power led blinking constantly

Did you reboot your NAS? my remote acess is disconnected.

Did you install two disks on NAS? I find a disk's partition is wrong, sda has sda1 and sda5, it is wrong, it should be sda1,sda2 and sda3,

Is the disk from another device?

sdb is USB disk,

sdc is another disk which partitions are OK (sda1, sda2 and sda3) Could do you please enable remote mode again and tell me debug code?  

View solution in original post

Message 7 of 8

All Replies
JohnCM_S
NETGEAR Employee Retired

Re: RN102 power led blinking constantly

Hi pegagu,

 

Can you download the system logs and then send it to us? You may check this link on how you can send it.

 

Regards,

Message 2 of 8
evan2
NETGEAR Expert

Re: RN102 power led blinking constantly

@pegagu

Which FW version the NAS is running?

It support safety mode on 6.9.3+, if remove disk, then power on NAS, it boot into safety mode, the OS is running in RAM,

if Power on NAS with disk installed, OS is running on Disk,

it seems OS has problem on Disk (boot paratition), 

Can RAIDar detect this NAS?

Please download logs if RAIDar can detect it.

Message 3 of 8
pegagu
Aspirant

Re: RN102 power led blinking constantly

Thanks evan2, unfortunately RAIDar is not detecting the device, ReadyCloud is but I guess that's not helping.
I submitted the system logs though.
Thanks
P
Message 4 of 8
pegagu
Aspirant

Re: RN102 power led blinking constantly

oops, in reply to @evan2 , I forgot to say the firmware is indeed 6.9.3. and RAIDar is not detecting the device

Message 5 of 8
evan2
NETGEAR Expert

Re: RN102 power led blinking constantly

@pegagu

Tt boot into safety mode when power on NAS without disk,

then insert disk again, volume doesn't be mount, because OS is running in RAM now,

You may enable diagnostic in safe mode, and PM me 5 debug code.

enable secure diagnosticn in NAS admin GUI =>System=>Settings=>Support

Message 6 of 8
evan2
NETGEAR Expert

Re: RN102 power led blinking constantly

Did you reboot your NAS? my remote acess is disconnected.

Did you install two disks on NAS? I find a disk's partition is wrong, sda has sda1 and sda5, it is wrong, it should be sda1,sda2 and sda3,

Is the disk from another device?

sdb is USB disk,

sdc is another disk which partitions are OK (sda1, sda2 and sda3) Could do you please enable remote mode again and tell me debug code?  

Message 7 of 8
pegagu
Aspirant

Re: RN102 power led blinking constantly

Thanks @evan2! great support. I do appreciate it

Message 8 of 8
Top Contributors
Discussion stats
  • 7 replies
  • 3746 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation
Announcements