Reply

ReadyNas 104 multiple issues after update

rmknight
Aspirant

ReadyNas 104 multiple issues after update

Spoiler
 

After an update to 6.9.0 I have multiple isses.

I cannot login to the admin console a 2nd time after reboot. Works the first time but then have the "Admin page is Offline" error. I have to physically power down the NAS and then reboot. I am then able to login again.

Also I cannot turn on SMB this mean I has lost most of the use cases for the device.

 

Any help would be great.

Model: RN10400|ReadyNAS 100 Series 4-Bay (Diskless)
Message 1 of 6

Accepted Solutions
JohnCM_S
NETGEAR Employee Retired

Re: ReadyNas 104 multiple issues after update

Hi rmknight,

 

You may download first the complete logs of the NAS and the try doing an OS reinstall. You may check this link for the procedure on how to do the OS reinstall.

 

Regards,
JohnCM_S
NETGEAR Community Team

 

 

JohnCM_S
NETGEAR Community Team

View solution in original post

Message 3 of 6

All Replies
rmknight
Aspirant

Re: ReadyNas 104 multiple issues after update

I have disabled plex and now I can get to the admin pages now. But still unable to enable SMB.

 

I am getting close to looking at alternative NAS.

 

Regards.

Message 2 of 6
JohnCM_S
NETGEAR Employee Retired

Re: ReadyNas 104 multiple issues after update

Hi rmknight,

 

You may download first the complete logs of the NAS and the try doing an OS reinstall. You may check this link for the procedure on how to do the OS reinstall.

 

Regards,
JohnCM_S
NETGEAR Community Team

 

 

JohnCM_S
NETGEAR Community Team
Message 3 of 6
JohnCM_S
NETGEAR Employee Retired

Re: ReadyNas 104 multiple issues after update

Hi rmknight,


We’d greatly appreciate hearing your feedback letting us know if the information we provided has helped resolve your issue or if you need further assistance.

If your issue is now resolved, we encourage you to mark the appropriate reply as the “Accept as Solution” or post what resolved it and mark it as solution so others can be confident in benefiting from the solution.
 
The Netgear community looks forward to hearing from you and being a helpful resource in the future!
 
Regards,

JohnCM_S
NETGEAR Community Team

JohnCM_S
NETGEAR Community Team
Message 4 of 6
evan2
NETGEAR Expert

Re: ReadyNas 104 multiple issues after update

@rmknight

Which APP did you install?

Could do you please enable SSH in GUI System/Settings?

then login NAS via SSH, username is root, password is admin GUI login password,

check file and folder's permission on your NAS.

please see below topic,

https://community.netgear.com/t5/Using-your-ReadyNAS/Readynas-104-SMB-won-t-activate/m-p/1379497#M13...

Message 5 of 6
rmknight
Aspirant

Re: ReadyNas 104 multiple issues after update

Evan2,

 

Thanks for you constructive reply.

Unfortunatly I have resolved the issue but backing up and clearing the configuration and the restore of the data.

As we had lost our access to music and videos. So needed a quick fix. that took 2 days because of the data involved.

I am hoping this is a one off after 3 years of service.

Message 6 of 6
Top Contributors
Discussion stats
  • 5 replies
  • 1048 views
  • 1 kudo
  • 3 in conversation
Announcements