Reply
Initial Contributor
Posts: 2
Registered: ‎2007-07-11

How to reset WGT624v3?

I'd like reset WGT624v3.
But there is no hard reset at WGT624v3.
Please help to reset it.

Thanks,
kiwi0830
Esteemed Contributor
Posts: 2,865
Registered: ‎2006-11-14

Re: How to reset WGT624v3?

:rolleyes:

The reset button is on the back of the router near the antenna.
Newcomer
Posts: 0
Registered: ‎2011-02-25

Re: How to reset WGT624v3?

there is NO BUTTON on the back of this router by the antenna or anywhere else. perhaps V3 is different?
Regular Contributor
Posts: 89,285
Registered: ‎2009-01-27

Re: How to reset WGT624v3?

there is ... small hole which easily missed

see router reset on my sig below
VPN Case Study

VPNCASESTUDY.COM

"Our Second To None VPN Related Setup Case Study[/COLOR][/URL]

"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"

*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]





June Mizoguchi-
Initial Contributor
Posts: 4
Registered: ‎2012-09-05

Re: How to reset WGT624v3?

Thank you! Plugged lan (WGT) to lan (WNR2000) and nothing (but lights green), then hard reset and nothing, then followed your instructions on unplugging and resetting while plugging back in and then WNR recognized WGT and stuff came (Smart wizard for wgt) on routerlogin to install WGT (but no wireless connection light on the latter which I assume is okay since it was now just another device plugged into the WNR). The IP address was missing for both the WGT and laptop and laptop said desktop was fixing all (guess that meant the smart wizard to set IP to not conflict with laptop etc.). However, I did not want to install it now so I just took it out and unplugged/plugged as usual and with held breath got back online ok. So I guess this means the WGT is alive (cannot tell if barely or well) and can be reinstalled if needed?

Thank you again. I had actually thrown out the WGT but retrieved it to check just in case. Whew! I guess the WNR being more up to date should work better but one never knows.

One more question: Is it possible to download on say a flashdrive, the latest available firmware for the WGT in case I need it? Or does it only download on hardwired computer and to which device is attached?

Thanks again, you are a big help. If I had known of this community last week I could have saved a trip to the store, but always good to have a backup router just in case
Regular Contributor
Posts: 89,285
Registered: ‎2009-01-27

Re: How to reset WGT624v3?

One more question: Is it possible to download on say a flashdrive, the latest available firmware for the WGT in case I need it? Or does it only download on hardwired computer and to which device is attached?


http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=30453

try tftp and see but still fail.. it's done
VPN Case Study

VPNCASESTUDY.COM

"Our Second To None VPN Related Setup Case Study[/COLOR][/URL]

"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"

*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]





June Mizoguchi-
Initial Contributor
Posts: 4
Registered: ‎2012-09-05

Re: How to reset WGT624v3?

Thank you! Plugged lan (WGT) to lan (WNR2000) and nothing (but lights green), then hard reset and nothing, then followed your instructions on unplugging and resetting while plugging back in and then WNR recognized WGT and stuff came (Smart wizard for wgt) on routerlogin to install WGT (but no wireless connection light on the latter which I assume is okay since it was now just another device plugged into the WNR). The IP address was missing for both the WGT and laptop and laptop said desktop was fixing all (guess that meant the smart wizard to set IP to not conflict with laptop etc.). However, I did not want to install it now so I just took it out and unplugged/plugged as usual and with held breath got back online ok. So I guess this means the WGT is alive (cannot tell if barely or well) and can be reinstalled if needed?

Thank you again. I had actually thrown out the WGT but retrieved it to check just in case. Whew! I guess the WNR being more up to date should work better but one never knows.

One more question: Is it possible to download on say a flashdrive, the latest available firmware for the WGT in case I need it? Or does it only download on hardwired computer and to which device is attached?

Thanks again, you are a big help. If I had known of this community last week I could have saved a trip to the store, but always good to have a backup router just in case
Discussion Stats
  • 6 replies
  • 22518 views
  • 0 kudos
  • 5 in conversation
Top Contributors