Reply
Initial Contributor
Posts: 4
Registered: ‎2012-05-16

wna1100 not working properly on windows server 2008 R2

Mahlzeit...er...cheers (forgot that I'M on an english speeking forum; sorry for that).

I've got a problem with running my wna1100 USB WiFi Stick under Windows server 2008 R2 on an AMD46 system.

The following is happening:

I install the driver (fresh one directly got from the netgear site), plug in the stick, the driver is installed, the symbol of the netgear program pops up for a second in the systray indicating the search for networks, and goes away.

Thats it. No connection, no more symbols (neither netgear nor the windows own one). There isn't even the wireless adapter showing up in "Network conncections". In "Services I try to start it and get some message that the service "got startet and stopped imediatly).

The device itself is known, Device Manager shows it. Here I get a "code 19", something about some pieces that are mssing in the registry.

Does anybody know this behaviour? The stick itself is sane, it works with Windows 7 64bit and Ubuntu 11.10 64bit, both on the same machine using dual boot. Only with WS2K8R2 it refuses to work.

Sers

Freebirth one
Regular Contributor
Posts: 89,285
Registered: ‎2009-01-27

Re: wna1100 not working properly on windows server 2008 R2

you need search more on forum.

all the wifi devices are natively not work on server operating system.

if you search the thread, there is some trick to get it working maybe not same model but give you some idea
VPN Case Study

VPNCASESTUDY.COM

"Our Second To None VPN Related Setup Case Study[/COLOR][/URL]

"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"

*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]





June Mizoguchi-
Initial Contributor
Posts: 4
Registered: ‎2012-05-16

Re: wna1100 not working properly on windows server 2008 R2

Thanks. You just flushed the toilet a work of five days and made me feel stupid Smiley Very Happy

After you pointed me into the right direction I just googled after "Wifi windows server 2008" and learned that I have to activate the "Wirelss LAN Service" for getting things to work.

After that my wna1100 got activated and my networks were found. I still get no connection, but thats another story. Most likely I overconfigured my server.

I'm really, really thankful for your help; I was was more than stuck at this particular Problem

CU

FB1
Regular Contributor
Posts: 89,285
Registered: ‎2009-01-27

Re: wna1100 not working properly on windows server 2008 R2

Sounds great.. Enjoy
VPN Case Study

VPNCASESTUDY.COM

"Our Second To None VPN Related Setup Case Study[/COLOR][/URL]

"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"

*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]





June Mizoguchi-
Discussion Stats
  • 3 replies
  • 8474 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Top Contributors