Reply

Re: 2.4 ghz and 5ghz band issue in R8000 and EX6200V2

pendaws
Aspirant

2.4 ghz and 5ghz band issue in R8000 and EX6200V2

Hi there, I have an issue with my EX6200V2 and my R8000 router. 
When I look at the extender menu page it tells me that the 5 ghz band is operating but, when I look at the routers page, it says it is connected to the 2.4ghz band. I am at a loss to figure out how to change this so I need help PLEASE.


Message 1 of 3

Accepted Solutions
plemans
Guru

Re: 2.4 ghz and 5ghz band issue in R8000 and EX6200V2

Your attached devices page from the R8000 might not be 100% accurate. I'm not sure why the ER-24 is showing for all the 2.4ghz devices. 

 

But the picture does show the EX6200 connected to the 5ghz with the .13 ip address. If its connecting 2 seperate bands, it'll pull an ip address for each when not running in fastlane mode. Its basically like 2 different devices connecting to the router when running in standard mode. 

CM2000-> RAXE500-> GS716v2-> WAX218-> EX8000

View solution in original post

Message 3 of 3

All Replies
pendaws
Aspirant

Re: 2.4 ghz and 5ghz band issue in R8000 and EX6200V2

This is the second pic and is of the router. The IP address is rubbed out but the one listed as 17 is the extender.

Message 2 of 3
plemans
Guru

Re: 2.4 ghz and 5ghz band issue in R8000 and EX6200V2

Your attached devices page from the R8000 might not be 100% accurate. I'm not sure why the ER-24 is showing for all the 2.4ghz devices. 

 

But the picture does show the EX6200 connected to the 5ghz with the .13 ip address. If its connecting 2 seperate bands, it'll pull an ip address for each when not running in fastlane mode. Its basically like 2 different devices connecting to the router when running in standard mode. 

CM2000-> RAXE500-> GS716v2-> WAX218-> EX8000

View solution in original post

Message 3 of 3
Top Contributors
Discussion stats
  • 2 replies
  • 144 views
  • 1 kudo
  • 2 in conversation
Announcements