Reply

About the EX8000 can not automatically reconnect the router.

flashboy
Tutor

About the EX8000 can not automatically reconnect the router.

When my router (R8000P)restarts, the first and second LEDs of the ex8000 are off, indicating that the connection to the router is disconnected. Waiting for about 10 minutes will not be able to reconnect. You must manually restart the EX8000. Is there a problem?

Model: EX8000|AC3000 Nighthawk X6S Tri Band WiFi Range Extender
Message 1 of 4
DexterJB
NETGEAR Moderator

Re: About the EX8000 can not automatically reconnect the router.

Hi @flashboy,

 

Welcome to the community!

 

1. What is the firmware version of the router and extender?

2. Did you set a static IP for the extender or have address reservation on the router?

3. Is the extender configured in extender mode or AP mode?

 

Regards,

 

Dexter

Community Team

Message 2 of 4
flashboy
Tutor

Re: About the EX8000 can not automatically reconnect the router.

HI:

1. What is the firmware version of the router and extender?

1.0.1.186

2. Did you set a static IP for the extender or have address reservation on the router? 

yes, i had set a static ip for EX8000

3. Is the extender configured in extender mode or AP mode? 

It's extender mode.

Thank you very much!

Model: EX8000|AC3000 Nighthawk X6S Tri Band WiFi Range Extender
Message 3 of 4
flyturbo
Apprentice

Re: About the EX8000 can not automatically reconnect the router.


@flashboy wrote:

HI:

1. What is the firmware version of the router and extender?

1.0.1.186

2. Did you set a static IP for the extender or have address reservation on the router? 

yes, i had set a static ip for EX8000

3. Is the extender configured in extender mode or AP mode? 

It's extender mode.

Thank you very much!


Dexter, hear you are again asking the same questions to everyone when you clearly know that you should be telling everyone to return the units and get their money back while they can.

 

I have the same problem and constant client wifi issues where I have to reboot extender every 1 hours or so since I first got the unit in April 2018 and been with Netgear tech and engineers (80+ hours and troubleshooting) and anything they've asked me to do as worked.. The latest firmware V1.0.1.186 doesn't solve any of these issues.

Message 4 of 4
Top Contributors
Discussion stats
  • 3 replies
  • 971 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation
Announcements