× Introducing the Orbi 970 Series Mesh System with WiFi 7 technology. For more information visit the NETGEAR Press Room.
Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Re: All green lights working but not working

Strapp
Tutor

All green lights working but not working

I recently purchased the EX2700 extender and although I have all green lights on the extender is not working. I have selected my broadband_EXT on my IPad Pro and trying to improve the signal to my security camera outside using Cloud Edge. Not very good with computers and need help in layman terms. Thanks

Model: EX2700|N300 WiFi Range Extender Essentials Edition
Message 1 of 8
Timmmo
Aspirant

Re: All green lights working but not working

Just had this with my EX2700 extender, in the end switched off main router, then after switching back on did the WPS button part of the install again and now all okay. Hopefully it works for you!

 

Message 2 of 8
Strapp
Tutor

Re: All green lights working but not working

Hi Tim

Thanks for the advice but I had already tried that and now in communication with Netgear Support trying to resolve the problem.


@Timmmo wrote:

Just had this with my EX2700 extender, in the end switched off main router, then after switching back on did the WPS button part of the install again and now all okay. Hopefully it works for you!

 


 

Model: EX2700|N300 WiFi Range Extender Essentials Edition
Message 3 of 8
plemans
Guru

Re: All green lights working but not working

What router are you connecting to? 

Current setup: CM2000-> RBE973S-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/100mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 4 of 8
Strapp
Tutor

Re: All green lights working but not working

My router is supplied by Sky and I can receive a very clear outside picture from the security camera but the signal strength of 44% and is suggesting moving the camera to improve the signal strength, that is why I chose to install a WiFi extender!

kind regards

colin


@plemans wrote:

What router are you connecting to? 


 

Message 5 of 8
plemans
Guru

Re: All green lights working but not working

which sky router? 

Are you using the installation assistant or WPS? 

What firmware is on the router? 

Current setup: CM2000-> RBE973S-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/100mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 6 of 8
Strapp
Tutor

Re: All green lights working but not working

Message to all who tried to help:

I contacted Netgear support and spent 35 minutes with them going through various procedures and finally carried out what they called a "Hard Reset" and finally managed to get the extender working. 
Thank you all for your assistance 👍👍👍👍

Model: EX2700|N300 WiFi Range Extender Essentials Edition
Message 7 of 8
plemans
Guru

Re: All green lights working but not working

Glad to hear you got it working!

Current setup: CM2000-> RBE973S-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/100mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 8 of 8
Top Contributors
Discussion stats
  • 7 replies
  • 717 views
  • 2 kudos
  • 3 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 7