×  Introducing Nighthawk RS700 WiFi 7 (BE) Router. For more details, please visit Nighthawk Tri-Band WiFi 7 Router.
Reply

Connecting extender causes network to lose IP address

hoodalliance
Aspirant

Connecting extender causes network to lose IP address

When using the internet while the EX7700 is connected, there is internet access and things can be searched using a search engine, but once a link is clicked on, an error shows up saying that the site cannot be reached becasue the server IP address could not be found. This happens on all devices and stops when the EX7700 is unplugged from power. Does anyone know why this is happening/how to fix the issue?


Thanks

Model: EX7700|AC2200 Nighthawk X6 Tri-Band WiFi Mesh Extender
Message 1 of 4
plemans
Guru

Re: Connecting extender causes network to lose IP address

What router is it connected to?

What firmware is on the EX7700?

What method of setup did you use? wps or the installation assistant?

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 2 of 4
hoodalliance
Aspirant

Re: Connecting extender causes network to lose IP address

It is connected to the AT&T provided router.

I'm not sure of the exact firmware version on the device, but during setup the firmware version was checked and up to date.

It was setup through the WPS.

Message 3 of 4
plemans
Guru

Re: Connecting extender causes network to lose IP address


@hoodalliance wrote:

It is connected to the AT&T provided router.-----which one? they have many they provide. 

I'm not sure of the exact firmware version on the device, but during setup the firmware version was checked and up to date.----up to date isn't always the greatest. Which actual version are you on?

It was setup through the WPS.---ISP supplied routers don't always have the best wps functionality. sometimes setting up using the installation wizard works a lot better. 


 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 4 of 4
Top Contributors
Discussion stats
  • 3 replies
  • 289 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E