Reply

EX7300 V2 won’t boot (all lights solid)

smackey
Follower

EX7300 V2 won’t boot (all lights solid)

Working fine until modem and router reset. Would not reconnect to router. After a little while of trying, extender showed red for both location/router proximity and client proximity. Solid amber power. Solid green WPS.

Pressed reset for 30+ sec with no result.

Thoughts on how to reestablish connection and WiFi service?
Model: EX7300v2|AC2200 Nighthawk X4 WiFi Mesh Extender
Message 1 of 2
plemans
Guru

Re: EX7300 V2 won’t boot (all lights solid)

Are you able to ping it? 

have you tried the 30/30/30 reset?

Push and hold reset for 30 seconds while powered on, power off while continuing to hold reset for 30 seconds, power back on for 30 more seconds while still holding reset. 

Do the lights change at all during it? 

 

You might be a canidate for a tftp/nmrpflash recovery. 

are you on windows? if so, follow this guide

https://kb.netgear.com/000059634/How-to-upload-firmware-to-a-NETGEAR-router-using-Windows-TFTP

 

just make sure you enable tftp 

https://www.thewindowsclub.com/enable-tftp-windows-10

 

and here's a video walk through using a tftp client. Use the built in one for windows 10 though. the video is more of an example of how its done. 

https://www.youtube.com/watch?v=R9DLrLQrpaw

 

and if that doesn't work, you can try using nmrpflash

https://github.com/jclehner/nmrpflash

Current setup: CAX80->Trendnet TEG-S380->GS716T-> RBK752->pi-hole
1.4gig download/50mbps upload
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 516 views
  • 1 kudo
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E