Reply

Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

AwesomeQA
Apprentice

Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

I have updated RBR850 to Firmware  3.2.16.6.

Once you change any device name in the attacjed device list, all devices will disappear from the attaced devices.

I did hard reset the Router, and changed Mobile name in the device list, then all clients in the attached devices disappeared again.

Devices still show in the Orbi App.Screen Shot 2020-08-15 at 4.59.01 PM.pngScreen Shot 2020-08-15 at 5.01.53 PM.png

RBR 50 Firmware Version 2.7.2.104
Message 1 of 29
FURRYe38
Guru

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

Please file a support ticket regarding this. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16(AP) & RBK752 v4.6.5.14
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 2 of 29
AwesomeQA
Apprentice

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

Will do.
Thank you
RBR 50 Firmware Version 2.7.2.104
Message 3 of 29
Ace321
Apprentice

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

How do I file a supoort ticket? I need to report a DNS issue.

Message 4 of 29
Dd852
Luminary

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

Could i just ask what you changed the device name to? I've had terrible problems in the past with Netgear equipment device name lists parsing names that include any "special" characters at al. Netgear seems to go with the most plain vanilla of naming standards. Try avoiding anying but a "-", letters and numbers and see if that helps. 

Message 5 of 29
Chuck_M
Mentor

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug


@Dd852 wrote:

Could i just ask what you changed the device name to? I've had terrible problems in the past with Netgear equipment device name lists parsing names that include any "special" characters at al. Netgear seems to go with the most plain vanilla of naming standards. Try avoiding anying but a "-", letters and numbers and see if that helps. 


I had the exact same finding back with RBR50s.... Never make device names complicated with special characters else it could make them lost.  This is especially true with satellite names!

---------------
My Equipment: Cox Cable (350Mb/35Mb), Orbi AX6000 (RBR850, 3 x RBS850) (2xWired backhaul), NG GS116PP Gigabit Smart Switch, Synology DS1019+ NAS
Message 6 of 29
FURRYe38
Guru

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

What DNS issue are you having? 


@Ace321 wrote:

How do I file a supoort ticket? I need to report a DNS issue.


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16(AP) & RBK752 v4.6.5.14
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 7 of 29
dtay
Luminary

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug


@Ace321 wrote:

How do I file a supoort ticket? I need to report a DNS issue.


Hi, wondering what kind of DNS issues are you seeing?  Was this with just the new firwmare or the old as well?  Wonder if it was related to the issue that I had experienced this morning where my entire Orbi network was completely unusable.

Message 8 of 29
Ace321
Apprentice

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

I have occasional DNS errors and reloading the page resolves it. Here is the link for details from other people who had same issue but no resolution was provided. 

 

https://community.netgear.com/t5/Orbi-AX/Intermittent-DNS-Errors-and-WiFi-Issues/m-p/1950768

 

Thanks,

Message 9 of 29
Ace321
Apprentice

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

I experience this issue with old firmware and new firmware.

Message 10 of 29
dtay
Luminary

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug


@Ace321 wrote:

I have occasional DNS errors and reloading the page resolves it. Here is the link for details from other people who had same issue but no resolution was provided. 

 

https://community.netgear.com/t5/Orbi-AX/Intermittent-DNS-Errors-and-WiFi-Issues/m-p/1950768

 

Thanks,


Yikes, that's a nasty bug (if it's one).  For my particular setup, I had hard coded Google and OpenDNS for my DNS servers (8.8.8.8 and 208.67.222.222) and not my ISP's DNS.  What concerns me now is that does this issue manifests itself after a few weeks/months (?) of uptime when everything was working fine and then suddenly......KABOOM! 

Message 11 of 29
FURRYe38
Guru

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug


Please make a new post in regards to this as this thread is for the Web UI bug. We'll continue to help out in your new post. 
Thank you. 


@Ace321 wrote:

I have occasional DNS errors and reloading the page resolves it. Here is the link for details from other people who had same issue but no resolution was provided. 

 


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16(AP) & RBK752 v4.6.5.14
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 12 of 29
Ace321
Apprentice

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

Thank will do.

Message 13 of 29
FURRYe38
Guru

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

Just made a change to one devies, added it to a IP address reservation, made a change to the name as well. Saved and applied the change. Devices still listed for me i Safari under attached devices. Thought I'm using a beta OSX 11 (Big Sur). Smiley Wink


@AwesomeQA wrote:

I have updated RBR850 to Firmware  3.2.16.6.

Once you change any device name in the attacjed device list, all devices will disappear from the attaced devices.

I did hard reset the Router, and changed Mobile name in the device list, then all clients in the attached devices disappeared again.

Devices still show in the Orbi App.Screen Shot 2020-08-15 at 4.59.01 PM.pngScreen Shot 2020-08-15 at 5.01.53 PM.png


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16(AP) & RBK752 v4.6.5.14
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 14 of 29
AwesomeQA
Apprentice

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

The issue is still with the latest firmware verion, I did hard reset and soft reset.

This issue only happens when I connect group of RBS5 Sats to RBR850

RBR 50 Firmware Version 2.7.2.104
Message 15 of 29
FURRYe38
Guru

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

RBS50 or RBS850?

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16(AP) & RBK752 v4.6.5.14
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 16 of 29
Mstrbig
Master

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

This is a known issue with both the 850 and 750 series. It does not affect performance or connection, although it is annoying. 

It was corrected with the current firmware update for the 750 series. Not sure if a new 850 firmware is released yet. 

Orbi RBK53 System/RBR50/RBS50/RBS50. + Orbi Voice RBS40V
RBK753 system/RBR750/RBS750/RBS750 + RBK853 System/RBR850/RBS850/RBS850
SXK80 — Orbi Pro AX6000 WiFi 6 Tri-Band WiFi System
There's always a logical answer, if you have all the facts!
Message 17 of 29
FURRYe38
Guru

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

I can verify on my 8 series with v12 loaded, that after changing the device name and icon and applying the change, the device list appears and the change is correct:

DeviceListAfterDeviceNameChange.png

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16(AP) & RBK752 v4.6.5.14
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 18 of 29
dtay
Luminary

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug


@FURRYe38 wrote:

I can verify on my 8 series with v12 loaded, that after changing the device name and icon and applying the change, the device list appears and the change is correct:

DeviceListAfterDeviceNameChange.png


Have you tried doing it via the app?  On my Android app (v2.8.0.1395), when I change the icon (e.g. a Ring doorbell is misidentified as something else by the icon, so I changed it to the doorbell icon) to the correct type, it saves it but when I refresh, it loses the changes.

 

Same problem via the web GUI as well.  I make the changes and it doesn't retain it.  Firmware V3.2.16.22_1.4.9 on 850's.

Message 19 of 29
FURRYe38
Guru

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

So I opened Orbi app, v1385 on my Tab S2 pad and found a couple of items to edit. One was a DEV:something and a Cisco device. The DEV item is acutally a D-Link DCS-960L Camera and the Cisco is a ATT microcell. 
I edited them both in the Orbi app, Gave new names and change the icon for the microcell to a wifi router with the antenna and signal icon. Save the setting, I then opened the RBRs web page in a web browser and found the changes there and all devices were also still listed. 

Screen Shot 2021-01-27 at 9.16.01 PM.png

FW is v12 on the 8 series system. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16(AP) & RBK752 v4.6.5.14
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 20 of 29
AwesomeQA
Apprentice

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

I found the problem.
Once I unplugged RBS50 sat the admin web will show the attached devices.
So Netgear should test it and fix it.
RBR 50 Firmware Version 2.7.2.104
Message 21 of 29
FURRYe38
Guru

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

Sonething to contact NG support about. 

Maybe something wrong with your system. Mines working fine. 

 

Good Luck. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16(AP) & RBK752 v4.6.5.14
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 22 of 29
AwesomeQA
Apprentice

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug

Did you try connecting your RBS50 to RBR850 and change devices names.. etc.
RBR 50 Firmware Version 2.7.2.104
Message 23 of 29
Mstrbig
Master

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug


@dtay wrote:

Same problem via the web GUI as well.  I make the changes and it doesn't retain it.  Firmware V3.2.16.22_1.4.9 on 850's.


The latest firmware 3.2.17.12 fixes this issue. Confirmed on both 750 and 850 systems.

Orbi RBK53 System/RBR50/RBS50/RBS50. + Orbi Voice RBS40V
RBK753 system/RBR750/RBS750/RBS750 + RBK853 System/RBR850/RBS850/RBS850
SXK80 — Orbi Pro AX6000 WiFi 6 Tri-Band WiFi System
There's always a logical answer, if you have all the facts!
Message 24 of 29
dtay
Luminary

Re: Firmware 3.2.16.6 Web GUI bug


@Mstrbig wrote:

@dtay wrote:

Same problem via the web GUI as well.  I make the changes and it doesn't retain it.  Firmware V3.2.16.22_1.4.9 on 850's.


The latest firmware 3.2.17.12 fixes this issue. Confirmed on both 750 and 850 systems.


3.2.17.12 firmware?  Is that publically (or beta) released?  I don't see it on the website and my RBK850's doesn't detect it.

 
Glad to hear that 3.2.17.12 fixes it; is there a changelog of what's fixed in that release?
Message 25 of 29
Top Contributors
Discussion stats
  • 28 replies
  • 1197 views
  • 1 kudo
  • 7 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E